Αθλητικά

Διαγόρας: «Βράζουν» με την διαιτησία στην Νεάπολη

Την ήττα με σκορ 3-2 γνώρισε ο Διαγόρας στο γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας, από τον τοπικό Ιωνικό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Football League, χάνοντας σημαντικό έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο «γηραιός» παρότι προηγήθηκε με σκορ 2-1, στο 88ο λεπτό τελικά δεν άντεξε και ηττήθηκε.
Βέβαια ο Διαγόρας έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Παναγιώτη Κουκουλά και τους βοηθούς του, γι’ αυτό και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας:
«Η ΠΑΕ Γ.Σ. Διαγόρας 1905 εκφράζει τα οικτρά της παράπονα για την διαιτησία στον αγώνα με τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης! Ο διαιτητής από την Λέσβο Παναγιώτης Κουκουλάς και οι συνεργάτες του (Χρήστος Ψύλλος-Λέσβου, Ευστάθιος Γαρεφαλάκης-Ηρακλείου, ‘’βοηθοί’’ και Ευστάθιος Ευθυμίου-Αθηνών, ‘’τέταρτος’’) από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα είχαν ‘’άριστες’’ και ‘’ιδιαίτερα αντικειμενικές’’ αποφάσεις, άσχετα από το γεγονός ότι η στατιστική υπηρεσία του ματς κατέγραψε ‘’θετικά στοιχεία’’ και μόνο για τους διαιτητές, όπως:
-Ότι ο γηπεδούχος κέρδισε σχεδόν όλα τα φάουλ του αγώνα, ειδικά, μετά το 60ο, όταν το σκορ ήταν 1-2 υπέρ του Διαγόρα.
-Ότι το γήπεδο της Νεάπολης… έγερνε κάθε φορά προς την εστία της ομάδας μας, με το παιχνίδι να παίζεται ειδικά στο δεύτερο μέρος σχεδόν μόνο στην περιοχή του Διαγόρα.
-Ότι… σωστά η ‘’εισβολή’’ παράγοντα και αγνώστων-περίεργων στον πάγκο μας και στα αποδυτήρια, δεν παρενοχλούσαν την εξέλιξη και γενικότερα τον αγώνα, αρμοδιότητα του τέταρτου διαιτητή.
-Ότι ο τέταρτος διαιτητής από την έναρξη της αναμέτρησης περιορίστηκε να κάνει παρατηρήσεις μόνο στο Διαγόρα και μάλιστα, επίμονα, δείχνοντας τρομερά ευαίσθητος με την ιστορική μας ομάδα.
-Ότι στο παιχνίδι όλα κύλησαν ‘’ομαλά’’, και πολύ πιθανόν στο Φύλλο Αγώνα-το οποίο αναμένουμε-να μην αναγράφεται καμία παρατήρηση.
Η στατιστική, συμπέρανε ότι ο διαιτητής τα πήγε… θαυμάσια, χωρίς να δείχνει στοιχεία ανθρώπου που κυριεύθηκε από το συναίσθημα φόβου, κάτι λογικό, αφού σε… καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκαν ‘’ενέργειες εκφοβισμού’’ προς κάποιον ή κάποιους στο γήπεδο Νεάπολης.
Η ΠΑΕ Γ.Σ. Διαγόρας 1905, για όλους τους παραπάνω λόγους, φρόντισε να βρει το βίντεο του παιχνιδιού, προκειμένου να το καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές, ώστε η διαιτησία του να αποτελέσει θέμα σεμιναρίου, κι έτσι, το ποδόσφαιρο να μην επιστρέψει ξανά δεκαετίες πίσω».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου