Αθλητικά

Στην Πάτρα με το μυαλό στο…Χολαργό!

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα (15:45) ο Κολοσσός στην Πάτρα με αντίπαλο τον ισχυρό Προμηθέα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Basket League. Στην πρεμιέρα του β’ γύρου, οι Ροδίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία ισχυρή και πιο γεμάτη ομάδα, που αγωνίζεται στο Champions League και «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με το μυαλό περισσότερο στο… Χολαργό και χωρίς τον Αμερικανό Στέρλινγκ Γκιμπς, ο Κολοσσός θέλει να δείξει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στο «Δ. Τόφαλος», όπου πέρσι κατάφερε να κερδίσει με 80-76. Η προετοιμασία των Ροδιτών ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στο «Βενετόκλειο» και στη συνέχεια η αποστολή της ομάδας ταξίδεψε για την Αθήνα και από εκεί οδικώς στην Πάτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή συμπεριλήφθησαν, ο Σωτήρης Μπιλλής και ο Κώστας Παπαδάκης που ήταν άρρωστοι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έχασε κάποιες προπονήσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας και ο Τζέιβον Πίνκστον λόγω ίωσης. Ο Κώστας Φλεβαράκης θα έχει στη διάθεσή του, τους εξής παίκτες: Κάρτερ, Γεωργαλλής, Ντιγκς, Τσούπκοβιτς, Πίνκστον, Δημάκος, Μαυροειδής, Μπιλλής, Αγγελάκος, Μπράουνινγκ, Γεωργάκης και Παπαδάκης.
ΤΕΛΟΣ Ο ΓΚΙΜΠΣ
Παρελθόν αποτελεί από τον Κολοσσό ο Στέρλινγκ Γκιμπς, ο οποίος μάλιστα αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα από την αποστολή της ομάδας. Και μπορεί ο Αμερικανός να έχει υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα, ωστόσο από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί το «διαζύγιο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη θέση του θα αποκτηθεί ένας Αμερικανός αθλητικός ψηλός που να πλαισιώσει τους Μαυροειδή, Τσούπκοβιτς και Γεωργάκη. Ο επόμενος παίκτης που θα πάρει σειρά θα είναι ο Τζέιβον Πίνκστον για να αποκτηθεί ένας Αμερικανός πλέι-μέικερ με έφεση στη δημιουργία.
«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΣΣΟ»
Ο Λεωνίδας Κασελάκης του Προμηθέα είπε: «Το μυαλό μας είναι στραμμένο στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό στην Πάτρα. Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα πολύ επικίνδυνη. Ιδιαίτερα, δε, μετά την έλευση του κόουτς Φλεβαράκη, ο Κολοσσός παρουσιάζει πολύ καλύτερο πρόσωπο και παλεύει όλα τα παιχνίδια και στα 40΄. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι χρειάζεται έξτρα προσοχή, καθώς ο αντίπαλός μας αναζητεί νίκες και εκτός προγράμματος, όμως εμείς θέλουμε να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι και να επανέλθουμε στις επιτυχίες και στις καλές εμφανίσεις. Άλλωστε, ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια για την μετέπειτα πορεία μας σε Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε στο μυαλό μας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη επί του Κολοσσού.
Θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση και επιθετικότητα, προκειμένου να μπορέσουμε να επιβάλλουμε πλήρως τον ρυθμό μας. Θεωρώ, άλλωστε, ότι ειδικά όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας μπορούμε να παίξουμε ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο δυνατά και σε ακόμη πιο υψηλό ρυθμό. Καλούμε τον κόσμο να είναι για μια ακόμη φορά στο πλευρό μας. Θέλουμε στο γήπεδο ένα όμορφο χρώμα, με οικογένειες και ανθρώπους του μπάσκετ, προκειμένου να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας απέναντι στον Κολοσσό και στο τέλος του αγώνα να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια ακόμη νίκη».
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
Με τη νίκη του πρώτου γύρου στο «Βενετόκλειο» με 83-68 (Μαυροειδής 17π, 8ρ, Δημάκος 15π, 3/3τρ.- Κασελάκης 19π, 6ρ, 4ασ, Τσαϊρέλης 17π, 3/3τρ.), ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα στη μικρή ιστορία αναμετρήσεων με τον Κολοσσό, μετρώντας τρεις νίκες έναντι δύο των Ρόδων. Στα δύο ματς της Πάτρας οι ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες αφού…
*Στο ματς της σεζόν 2016-17, ο Προμηθέας επικράτησε με 78-68 (Μπλάσινγκεϊμ 21, Γκίκας 18 – Παπαδάκης 17, Τσούκου 16).
*Σε εκείνο της σεζόν 2017-18, ο Κολοσσός H Hotels έφυγε με το «διπλό» με 80-76 (Μιλόσεβιτς 26π, 11ρ, Τουτζιαράκης 15- Μπρέι 24, Γκρίφιν 17).
ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Ο διεθνής Αθηναίος Ηλίας Κορομηλάς, ο Βολιώτης Κώστας Σταματόπουλος και ο Γιάννης Παγώνης (Κ.Δ. Θεσσαλίας), θα «σφυρίξουν» το σημερινό παιχνίδι (15:45 ΕΡΤ2 B.L. Show), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Προμηθέα Πάτρας και τον Κολοσσό. Ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν «παρών» στην εντός έδρας ήττα των «θαλασσί» από τον Άρη (61-72), ενώ ο Σταματόπουλος διηύθυνε αγώνα του Κολοσσού για τελευταία φορά πέρσι, όταν οι Ροδίτες «υπέταξαν» την Α.Ε.Κ. στο «Βενετόκλειο». Ο Παγώνης έχει «σφυρίξει» για μία και μοναδική φορά αγώνα των «θαλασσί» τη σεζόν 2016-17, όταν ηττήθηκαν στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 83-67.
Στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β’ γύρου), υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Σήμερα, το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσει τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ σε παιχνίδι «ο θάνατος σου, η ζωή μου», ο Γ.Σ. Κύμης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο. Αμφίρροπα αναμένονται επίσης τα παιχνίδια Α.Ε.Κ.- Περιστέρι και Άρης- Γ.Σ. Λαυρίου. Την Κυριακή, ο «νεοφώτιστος» Χολαργός του Άρη Λυκογιάννη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τη Δευτέρα ο Ήφαιστος Λήμνου θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΡΑ:
Μ. Μερκούρη (15:45): Ρέθυμνο- Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ2 B.L. Show)
(Μάνος- Τσώνος- Βαρδάλος/ Μπορμπαντωνάκης)
Δ. Τόφαλος (15:45): Προμηθέας Πάτρας- Κολοσσός Ρόδου (ΕΡΤ2 B.L. Show)
(Κορομηλάς- Σταματόπουλος- Παγώνης/ Θεοδωρόπουλος)
Τ. Καμπούρης (15:45): Γ.Σ. Κύμης- Πανιώνιος (ΕΡΤ2 B.L. Show)
(Σχινάς- Μπήτης- Πιτσίλκας/ Σταμάτης)
Ο.Α.Κ.Α. (17:00): Α.Ε.Κ.- Περιστέρι (Cosmotesport 4)
(Αναστόπουλος Π.- Παναγιώτου- Θεονάς/ Βιδάλης)
Αλεξάνδρειο (17:30): Άρης- Γ.Σ. Λαυρίου (ΕΡΤ2 Live)
(Παπαπέτρου- Τσαρούχα- Ζαχαρής/ Δέλλας)
ΚΥΡΙΑΚΗ(20/01):
Αντ. Τρίτσης (17:00): Χολαργός- Ολυμπιακός (ΕΡΤ2 Live)
(Πουρσανίδης Γ.- Ανδρικόπουλος- Καλδίρης/ Ντίνος)
ΔΕΥΤΕΡΑ(21/01):
Ν. Σαμαράς (15:30): Ήφαιστος Λήμνου- Παναθηναϊκός (ΕΡΤ2 Live)
(Καρακατσούνης- Συμεωνίδης- Τζιοπάνος Ν./ Μουζάκης Στ.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου