Αθλητικά

Με τους ίδιους κανόνες το Κύπελλο Δωδεκανήσου

Με τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ και της Γ’ κατηγορίας θα ανοίξει το σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, η αυλαία του Κυπέλλου Δωδεκανήσου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής έχει οριστεί η 31η Αυγούστου, ωστόσο δικαίωμα να μπουν στη διοργάνωση θα έχουν και οι όποιοι αργοπορημένοι, πάντα με την προϋπόθεση πως θα το πράξουν πριν τη διενέργεια της κλήρωσης.
Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, από την πρώτη φάση μέχρι τον τελικό, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρυσι, με την προκήρυξη της ΕΠΣΔ να αναφέρει τα ακόλουθα:
«1. Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και προαιρετικά ο Ποσειδών Καρπάθου. Προαιρετική είναι η συμμετοχή για τα σωματεία Β’ & Γ΄ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.
2. Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή -και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα – εφ’ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων.
3. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ, έως τα ημιτελικά του θεσμού. Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημόσια κλήρωση, η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
4. Το Κύπελλο Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.
Α. Τον Όμιλο Ρόδου, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νήσου Ρόδου, τον ΑΣ Τήλου, τον Ποσειδώνα Καρπάθου, τον ΑΟ Σύμης και τον Πολυβώτη Νισύρου.
Β. Τον Όμιλο Νήσων, που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.
5. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ΄ και της Β΄ κατηγορίας.
Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι η γηπεδούχος.
Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β΄ Φάση. Στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση συν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι η γηπεδούχος. Όλοι οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα, με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα από την δεύτερη φάση και μετέπειτα.
Στην τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχο.
6. Οι έξι (6) ομάδες του Ομίλου της Ρόδου που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις και οι νικητές των τελευταίων δύο ζευγαριών του Βορείου Συγκροτήματος νήσων, θα αποτελέσουν τις οκτώ (8) ομάδες της προημιτελικής φάσης.
7. Η ημιτελική φάση (4 ομάδες) θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Για την ανάδειξη του νικητή (υπερ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, πέναλτι.
8. Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
9. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο Κύπελλο Δωδεκανήσου, θα διέπονται από τους κανονισμούς της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2020-2021, ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες, αντίστοιχα και οι ομάδες του Α’, Β’ και Γ’ τοπικού, ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες, σύμφωνα με την προκήρυξη Πρωταθλήματος ΕΠΣΔ 2020-2021.
10. Στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα (35) μετάλλια όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ απονέμεται ένα μετάλλιο. Στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στον τέταρτο Διαιτητή του αγώνα, στον παρατηρητή διαιτησίας και στους παρατηρητές αγώνα απονέμεται από ένα μετάλλιο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου