Τοπικές Ειδήσεις

Η απαξίωση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δυστυχώς συνεχίζεται

Ανακοίνωση της παράταξης  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε  από δημοσίευμα στα τοπικά ΜΜΕ  ότι πραγματοποιήθηκε «προγραμματισμένη» συνάντηση του Πρόεδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στο Δήμο Λέρου κατά την οποία «προωθήθηκαν σημαντικά θέματα του νησιού της Λέρου»

Συνοπτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα :

  1. Ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί θεσμική συνάντηση στη Λέρο, παρά το γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από την «προγραμματισμένη» συνάντηση.

 

  1. Αντίστοιχες πρακτικές (συναντήσεις δηλαδή του προέδρου χωρίς προγενέστερη ενημέρωση) είχαν σημειωθεί και πριν την διενέργεια των Εθνικών Εκλογών που συμμετείχε ως υποψήφιος. Η παράταξη μας  είχε αντιδράσει έντονα κατ’ επανάληψη εντός των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ.

 

  1. Στη συνάντηση πλαισίωναν τον πρόεδρο «συμπτωματικά» μόνο υποψήφιοι της παράταξής του, δείγμα της αντίληψης για την ταύτιση  παράταξης με την θεσμική ιδιότητα του ΤΕΕ

 

Πιστεύουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δε μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως μέσο προσωπικής προβολής και «προετοιμασίας  του εδάφους» για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις Εθνικές εκλογές. Τα προβλήματα του κλάδου μας και των συναδέλφων δεν περιμένουν .

Η έλλειψη σεβασμού των θεσμοθετημένων διαδικασιών λειτουργίας του φορέα μας δε μπορεί να συνεχιστεί. Υπενθυμίζουμε το πρωτοφανές γεγονός της απόκρυψης από τον νυν πρόεδρο της παραίτησής του από το αξίωμα, με έγγραφό  του που κατατέθηκε   στο Πρωτοδικείο Ρόδου στις 18-06-2019 (προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου)  για το οποίο λάβαμε γνώση  μία εβδομάδα αργότερα (25-06-2019)  με fax  από το Πρωτοδικείο Ρόδου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου