Τοπικές Ειδήσεις

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πάτμο

Ένα χρόνο μετά την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για το θέμα της Μακεδονίας στην κεντρική πλατεία Σκάλας, γίναμε μάρτυρες ενός νέου σήμερα 20 Ιανουαρίου, με περισσότερο κόσμο, μια διαμαρτυρία η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ιερέα του ενοριακού ναού αγίου Νικολάου Σκάλας, στο οποίο προβαλλόταν από video wall εικόνα από το περσινό συλλαλητήριο της Αθήνας με ιστορικά γεγονότα για να πληροφορηθεί ο κόσμος το ρόλο της Μακεδονίας στο ιστορικό γίγνεσθαι και καλώντας κόσμο σε μαζική αντίσταση.
Στο χώρο της πλατείας υπήρχαν πανό που έγραφαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ άτομα κάθε ηλικίας κρατούσαν μεγάλων διαστάσεων σημαίες.
Διαβάστηκαν ψηφίσματα έγινε ιστορική διαδρομή στην παρουσία, του Παύλου Μελά καθώς και για το θάνατο του και ακολούθως ακουγόταν η ιστορική μαρτυρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλου.
Ακολούθησε πορεία στην παραλία της Σκάλας με φωνές κατά της συμφωνίας και αφού έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο, αποχώρησαν οι παρευρισκόμενοι ησύχως δίνοντας νέο ραντεβού όταν και όποτε χρειαστεί.

πηγή patmostimes.gr

του Νίκου Μελιανού

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου