Τοπικές Ειδήσεις

Ανησυχούν για «πλιάτσικο» οι καταστηματάρχες!

Για… πλιάτσικο ανησυχούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αν συνεχιστεί το λουκέτο καθώς όπως λένε οι καταστάσεις είναι πρόσφορες για τους επιτήδειους να δράσουν ειδικά σε περιοχές που το βράδυ δεν κυκλοφορεί ψυχή, λόγω και των περιοριστικών μέτρων.
Ιδιαιτέρως στις τουριστικές περιοχές, όπως είναι το Φαληράκι, η Λίνδος αλλά και η Νότια Ρόδος ιδιοκτήτες προσπαθούν να οργανωθούν προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς υπάρχουν ήδη μαρτυρίες για διάφορα οχήματα (κλούβες και φορτηγά) που κινούνται ύποπτα γύρω από επιχειρήσεις και καταστήματα.
Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία ιδιοκτήτη επιχείρησης στη «δ», ο οποίος περνώντας από το κλειστό κατάστημά του, υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να κάνει έλεγχο αν όλα είναι καλά, είδε δύο ρομά να προσπαθούν να αποξηλώσουν την εξωτερική πόρτα και μόλις τον αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή.
Μιλώντας στη «δ» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ανέφερε ότι σε συνεννόηση με άλλους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Φαληρακίου, αποφάσισαν να κάνουν βάρδιες εκ περιτροπής προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους καθώς φοβούνται για πλιάτσικο!
«Όπως φαίνεται η κατάσταση με τα περιοριστικά μέτρα και το λουκέτο στα καταστήματα θα συνεχιστεί, ποιος θα προστατέψει όμως τις περιουσίες μας; Η λογική λέει ότι θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση αλλά δεδομένων των συνθηκών αυτό δεν είναι εφικτό, άρα πρέπει να κινητοποιηθούμε εμείς. Εδώ στο Φαληράκι, που τα σπίτια είναι λιγοστά και το βράδυ είναι θεοσκότεινα, κινδυνεύουμε περισσότερο να πέσουμε θύματα διαρρήξεων και κλοπών. Τώρα οι διαρρήκτες θα αφήσουν τα σπίτια και θα στοχοποιήσουν τα μαγαζιά. Αν δεν είχα προλάβει τους δύο ρομά, έξω από το μαγαζί μου ποιος ξέρει τι ζημιά θα έκαναν. Είχα ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την νέα σεζόν, παραγγέλλοντας εμπορεύματα όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα οποία παραμένουν εντός του καταστήματος. Πέρα από την περιουσία του καταστήματος πρέπει να προστατέψουμε και το εμπόρευμα και πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας», λέει στη «δ» ο ιδιοκτήτης.
Η ίδια αγωνία επικρατεί και στη Λίνδο και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένα στους επιτήδειους και οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν τρόπους να τα προστατέψουν με συναγερμούς και κάμερες καθώς οι περισσότεροι στη διάρκεια του χειμώνα δεν διαμένουν στην περιοχή, κάποιοι βρίσκονται ακόμα και εκτός νησιού και δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης αυτή την περίοδο.
Πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν από τα σπίτια τους προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους, πραγματοποιώντας επισκέψεις ενώ κάποιοι περνούν ακόμα και μερικές ώρες εντός καταστημάτων, χωρίς να εξυπηρετούν το κοινό, ώστε να αποτρέψουν τυχόν επίδοξους διαρρήκτες που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την σχεδόν μηδαμινή κίνηση το βράδυ, την έλλειψη αστυνόμευσης και το παρατεταμένο λουκέτο που όπως φαίνεται θα παραμείνει κρεμασμένο στις πόρτες για αρκετές ημέρες ακόμα, με δεδομένο ότι οι επιστήμονες εκτιμούν πως έξαρση του φαινομένου στη χώρα μας θα έχουμε τον Απρίλιο.
Αυτή η εκτίμηση είναι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία σε εμπόρους, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες οι οποίοι θεωρούν ήδη «χαμένη» την φετινή τουριστική περίοδο και πέρα αυτό το καθόλου απίθανο σενάριο πλέον ανησυχούν και για πλιάτσικο, μετά τις ύποπτες κινήσεις οχημάτων που έχουν είτε καταγραφεί από κάμερες, είτε έχουν διαπιστωθεί ιδίοις όμμασι όπως στην περίπτωση του ιδιοκτήτη στο Φαληράκι.
Οι φωνές για μεγαλύτερη αστυνόμευση πυκνώνουν, την ίδια ώρα που η χώρα προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την εμφάνιση του κορωνοϊού και που οι ανάγκες έχουν διαφοροποιηθεί δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα που κανείς δεν είχε φανταστεί μέχρι πρότινος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου