Αθλητικά

Με στόχο τον τελικό Τερζίου-Μάτιου στην Αρχαία Ολυμπία

Με 61 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες, 8 περισσότερες από πέρυσι, άνοιξε χθες η αυλαία του Olympia Masters, του τρίτου φετινού τουρνουά Masters από τα τέσσερα συνολικά. Η μεγαλύτερη διοργάνωση beach volley στην Ελλάδα, φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον περιβάλλοντα χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το «παρών» και υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους φίλους του δημοφιλέστερου καλοκαιρινού σπορ.

Ταλαντούχες ομάδες στις γυναίκες

Στο κυρίως ταμπλό των γυναικών, Πηγιάννα Μεθενίτη/Άννα Σπανού, οι οποίες είναι πολύ δυνατές και έχουν πάρει  μέρος και σε διεθνείς διοργανώσεις,  θέλουν να δώσουν συνέχεια στα χρυσά μετάλλια και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την πρωτιά στο «Antirrion Masters». Οι μικρές (μόλις 18 ετών) Διονυσία Μάτιου  και η Φαμπιόλα Τερζίου από τη Ρόδο είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας και από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Olympia Masters για να επιδιώξουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ανέβουν ξανά στο βάθρο. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν εκτός ημιτελικών (5η θέση), στο Αντίρριο μπήκαν στην 4άδα, αλλά αποκλείστηκαν από τις φιναλίστ Δήμητρα Καραγκούνη/Βούλη Κουρτίδου και τώρα στην Αρχ. Ολυμπία θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω, στον τελικό της διοργάνωσης. Στόχο τον τελικό, όμως, έχουν και οι Καραγκούνη/Κουρτίδου, θέλοντας να πάρουν «ρεβάνς» για την ήττα στο Αντίρριο από τις Μεθενίτη/Σπανού. Στο κυρίως ταμπλό είναι και οι ταλαντούχες  Μαρία Κλέπκου/Έλενα Μπάκα της Εθνικής Ομάδας beach volley, που πρόσφατα πήραν την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ22 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Μεγάλες μάχες στους άνδρες

Στο κυρίως ταμπλό των ανδρών, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Θρακιωτών, Ραφαήλ Μπανιώτη/Γιώργου Τερζόγλου, που πανηγύρισαν την 1η θέση στο Thessaloniki Masters και προπορεύονται στη φετινή πανελλήνια βαθμολογία, με βραχεία κεφαλή όμως, έναντι των Γιώργου Μιχελάκη/Βασίλη Μούχλια, που επικράτησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο δεύτερο φετινό τουρνουά Masters, στο Αντίρριο. Τα δύο αυτά ζευγάρια ήταν και στον περσινό τελικό του Olympia Masters, όπου επικράτησαν ο Εβρίτης, Βασίλης Μούχλιας με τον Κρητικό, Γιώργο Μιχελάκη με 2-0 σετ (21-14, 21-14).

Παρόντες στην Αρχ. Ολυμπία, θα είναι και οι Νιώπας/Παπαδημητρίου, περσινοί «φιναλίστ» στα Masters 2018 και πρωταθλητές 2016 και 2017, που θέλουν να αντεπιτεθούν στην Αρχ. Ολυμπία, όπως και οι πρωταθλητές Ελλάδος 2018, τα αδέρφια από τη Χαλκίδα,  Άγγελος Μανδηλάρης/Βασίλης Μανδηλάρης. Στο κυρίως ταμπλό των ανδρών και μάλιστα από την τέταρτη θέση, θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους και ο Κώος Δημήτρης Χατζηνικολάου με τον συμπαίκτη του Ιάσονα Κανέλλο.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες με τους αγώνες των προκριματικών. Συνολικά 30 ομάδες στους άνδρες και 15 στις γυναίκες επρόκειτο να διεκδικήσουν τα 4 εισιτήρια ανά φύλο για τα κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης (εκεί υπάρχουν ήδη 8 ομάδες ανά φύλο), οι αγώνες των οποίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα (10π.μ.-10μ.μ.). Το τουρνουά θα κορυφωθεί την Κυριακή με τους προημιτελικούς και ημιτελικούς (10π.μ.-2μ.μ.) και τους τελικούς (6μ.μ.-8μ.μ.), όπου θα προκύψουν οι νικητές και οι νικήτριες. Μετά το πέρας των τελικών θα λάβει χώρα η τελετή λήξης με τις απονομές των βραβείων. Η είσοδος και τις τρεις μέρες θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου