Τοπικές Ειδήσεις

Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου: 2 Οκτωβρίου Απεργούμε

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρή Γενική απεργία που προκήρυξε το ΕΚΡ για τις 2 Οκτωβρίου 2019. Έτσι καλούμε όλους του Ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους επισιτιστικών καταστημάτων να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) ώστε να διεκδικήσουμε:

· Αύξηση του επιδόματος Ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.

· Εντατικοποίηση των ελέγχων από της αρμόδιες υπηρεσίες ΙΚΑ ΣΕΠΕ ΟΑΕΔ.

· Σύσταση τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης.

· Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης / κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.

· Να παραμείνει η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές ΣΣΕ.

· Να καταργηθεί η ικανότητα των Ενώσεων Προσώπων να συνάπτουν επιχειρησιακές ΣΣΕ. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε μάχες για να καταργηθούν αυτά τα εργοδοτικά μορφώματα.

· Οι κανονιστικοί όροι ΣΣΕ που έληξε ή καταγγέλθηκε, να εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και να εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό.

· Να αποκατασταθεί η μετενέργεια του συνόλου των όρων της ΣΣΕ με την πάροδο 6μήνου.

· Να αυστηροποιηθούν οι ποινικές κυρώσει στου άρθρου 21 του ν. 1876/1990 και να προβλέπεται ότι ο εργοδότης ή εκπρόσωπος αυτού

που παραβιάζουν όρους ισχύουσας ΣΣΕ ή ΔΑ ή ΥΑ τιμωρούνται εκτός από τη χρηματική ποινή και με ποινή φυλάκισης.

· Να καταργηθεί ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και η δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά των διαιτητικών αποφάσεων, ενώπιον Πενταμελούς Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διαιτησίας, που μας έφερε πίσω σε ένα σύστημα που προσομοιάζει με το μεταγενέστερο του Ν. 1876/1990 καθεστώς με την καθιέρωση ενός νέου σταδίου κρίσης, από όργανο, στο οποίο την πλειοψηφία έχουν ανώτατοι δικαστές και σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

· Να καταργηθεί ο κατάλογος των επιπλέον στοιχείων που υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη ο διαιτητής ή η Επιτροπή Διαιτησίας, όπως αυτά ορίστηκαν με το ν.4303/2014

Συγκέντρωση στο ΕΚΡ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 10:30 πμ

Να είστε όλοι εκεί!!!

Ρόδος , 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου