Τοπικές Ειδήσεις

Μαρία Βάλλα: Η Κάλυμνος χρειάζεται τη βοήθεια των απανταχού «παιδιών της»

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Κάλυμνο και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν στη Ρόδο, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» Μαρία Βάλλα, με το νέο Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ  Καλυμνιακής καταγωγής, κ. Γιώργο Κασσάρα.

Εκφράζοντας και οι δύο πλευρές την ικανοποίησή τους για την ανοδική πορεία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, αναφέρθηκαν στις επικείμενες προσπάθειες για την ολοκλήρωσή αυτής  με το Τμήμα Μηχανικών, που θα ακολουθήσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Για το ζήτημα της επαναφοράς της ΔΟΥ στην Κάλυμνο, ο κ. Κασσάρας συμφωνώντας στο ότι αποτελεί δίκαιο των Καλυμνίων επιχειρηματιών και ιδιωτών, δήλωσε ότι ως πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και  γνωρίζοντας από πρώτη άποψη την αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος,   ήδη καταβάλει προσπάθειες, ώστε το συντομότερο να δρομολογηθεί.

Το συγκοινωνιακό θέμα, τέθηκε επίσης στο τραπέζι, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της BLUE STAR μέσα στο Μάρτιο, τα εβδομαδιαία δρομολόγια, επρόκειτο να μειωθούν κατά ένα.

Με παρέμβαση της Προέδρου Μαρίας Βάλλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR κ. Μιχάλη Σακέλλη, ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι τα υφιστάμενα δρομολόγια θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να επανεξετασθούν για τη συνέχεια. Άποψη του δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων, παραμένει η κατασκευή νέου λιμένος, ώστε να διευκολύνεται η προσέγγιση των πλοίων σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Στη συγκεκριμένη άποψη, συμφώνησε ο Γενικός Γραμματέας ΥΕΝ διαβεβαιώνοντας ότι, προς το παρόν, θα προσπαθήσει για τη συνέχιση των πέντε δρομολογίων εβδομαδιαίως που υφίστανται σήμερα.

«Η Κάλυμνος πρέπει να πετάξει ψηλά» ήταν επίσης, η άποψη που εκφράστηκε και από τους δύο, καθώς αναφέρθηκε η δρομολόγηση κατασκευής νέου αεροδρομίου, που θα συμβάλει στην κατακόρυφη ανάπτυξη και αύξηση του τουρισμού της Καλύμνου. Όπως γνωρίζουμε, μετά το αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή στον πρωθυπουργό, ξεκίνησαν οι πρώτες διαδικασίες, οι οποίες είναι θετικές, ωστόσο, για την κατάληξη, χρειάζονται αρκετές διαδικασίες.

«Χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες από όλους, παρόλα αυτά, τίποτα σπουδαίο  δεν γίνεται χωρίς κόπο» δήλωσε επί του θέματος ο κ. Κασσάρας.

«Χαίρομαι που η Κάλυμνος ξεκίνησε να εγκαταλείπει την εσωστρέφεια και την αφάνεια. Χαίρομαι που ακόμα ένας άξιος συμπατριώτης μας, ο Γιώργος Κασσάρας, αξιοποιείται, δικαιώνοντας έτσι, τη σπουδαιότητα και την πρόοδο των Καλυμνίων. Με ικανοποίηση διαπιστώνω, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, τα ηγετικά στελέχη της Καλύμνου και οι θεσμοί, εντός και εκτός του νησιού μας, έχουν στενή σχέση και συνεργασία με τις Ενώσεις Καλυμνίων Αττικής και Ρόδου στην Ελλάδα, αλλά και με τους Συλλόγους των απανταχού Καλυμνίων, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, καθώς οι συμπατριώτες μας είναι δυνατοί και διαδραματίζουν ρόλο στο επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Η συγκεκριμένη, δημιουργική  «αξιοποίηση» των απανταχού Καλυμνίων προς όφελος της Καλύμνου, ξεκίνησε από τον σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος, είναι «σε ανοιχτή γραμμή» με όποιον Καλύμνιο μπορεί να βοηθήσει το νησί μας και έχει δικαιωθεί απόλυτα σε αυτό.

Ο ρόλος του Γιώργου Κασσάρα για τα νησιά μας, έχει τη δυνατότητα να είναι καθοριστικός. Συζητήσαμε και άλλα θέματα, για τα οποία ο ίδιος θα προσπαθήσει και είμαι σίγουρη ότι θα τα φέρει εις πέρας.

Γιώργο Κασσάρα, οι Καλύμνιοι της Ρόδου, είμαστε υπερήφανοι για σένα» δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα.

 

Γραφείο Τύπου της Ένωσης

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου