Αθλητικά

Football League: Τα «είπαν» με Λεουτσάκο οι ομάδες

• Ραντεβού με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη προγραμματίστηκε για την Τετάρτη, με την συμμετοχή ΓΑΣ Ιάλυσος και Διαγόρα

Την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των νέων μελών – ομάδων της Football League της περιόδου 2019-2020 (μεταξύ αυτών ο ΓΑΣ Ιάλυσος και ο Διαγόρας) , είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος.
Αρχικά, ο κ. Λεουτσάκος συνεχάρη τους συλλόγους για την άνοδό τους στην νέα κατηγορία (ελέω αναδιάρθρωσης) και προανήγγειλε τον βασικό στόχο της Ένωσης: την εύρεση χρημάτων για να καταστούν βιώσιμες οι ομάδες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά και τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Λεουτσάκος ξεκαθάρισε πως υπάρχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο 1,8 εκατ. ευρώ με την ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν, καθώς κι ένα ποσοστό 2% από την Super League 2.
Ταυτόχρονα, τους ανέφερε ότι σύμφωνα με την εντολή της FIFA η οποία άπτεται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει οι σύλλογοι, υποχρεωτικά να συγκροτήσουν ομάδες Κ-19.
Ραντεβού με τον Βασιλειάδη την Τετάρτη
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το ύψος των χρημάτων που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατηγορία και συμφώνησαν ομόφωνα στην δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί, προεξάρχοντος του Λεωνίδα Λεουτσάκου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης της κατηγορίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ραντεβού ορίστηκε άμεσα, για το πρωί της Τετάρτης, στις 10.
Σύμφωνα με την ατζέντα που διαμορφώθηκε, τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος ενώπιον του Βασιλειάδη είναι τα ακόλουθα: μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση (ο κάθε σύλλογος αξιώνει περί τα 350.000 ευρώ), λύση στο θέμα των μετακινήσεων και χορηγική κάλυψη των τμημάτων Κ-19 των συλλόγων.
Την επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, του Αιγάλεω, του ΓΑΣ Ιάλυσος (ο πρόεδρος Μιχάλης Χατζηνικήτας), της Βέροιας, του Διαγόρα (ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανίδης) και του Κρόνου Αργυράδων.
Λ. Λεουτσάκος: «Πικρία από τους συλλόγους»
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα της Αθήνας:
«Διαπιστώσαμε την πικρία των συλλόγων για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας, σε σύγκριση με τις ανώτερες κατηγορίες και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.
Στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, που θα συνταχθεί τον Ιούνιο, θέλουμε να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, σχετικά με το πού πηγαίνουν και πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι ομάδες, ενώ θα εξετάσουμε και τα κριτήρια εμπορικότητας των συλλόγων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου