Τοπικές Ειδήσεις

Κλείνει οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή

Κλείνει πλέον οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή! Χθες ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας και εξυπηρέτησης του κοινού με τους κατοίκους να εμφανίζονται ανάστατοι καθώς θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Ρόδο για κάθε συναλλαγή. Κυρίως οι συνταξιούχοι αντιδρούν στο λουκέτο και είναι αυτοί που θα επιβαρυνθούν περισσότερο, καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι με την εξυπηρέτηση μέσω του διαδικτύου.
Η Εθνική Τράπεζα κλείνει πολλά από τα υποκαταστήματα σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ελλάδας και μεταξύ αυτών και η Ρόδος, εφαρμόζοντας ένα πλάνο εξοικονόμησης πόρων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Γενικότερα οι συστημικές τράπεζες έχουν επιλέξει να ωθήσουν τους πελάτες τους στην ψηφιακή εποχή και στην εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου, μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη. Είναι γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, από το να χάνουν χρόνο περιμένοντας στις ουρές. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό των συναλλασσόμενων που ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 που δεν είναι εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες, επιμένει στη δια ζώσης εξυπηρέτηση.
Σημειώνεται ότι θα παραμείνει το ΑΤΜ της Εθνικής στην Κρεμαστή, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα ακόμη μηχάνημα στην Ιαλυσό, σε μίνι μάρκετ απέναντι ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα. Υπάρχει επιπλέον, το ΑΤΜ στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της Ιαλυσού.
Η πρόθεση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Τοπικοί φορείς είχαν παρέμβει στη διοίκηση της τράπεζας ζητώντας να διατηρηθεί το υποκατάστημα που εξυπηρετούσε πάρα πολλά χωριά της δυτικής πλευράς της Ρόδου.
ο μανος κονσολασ
Έντονη παρέμβαση για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή της Ρόδου, από το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα.
Ο Βουλευτής προχώρησε σε δύο διαβήματα, το ένα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλο Μυλωνά, από τον οποίο ζητά να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος, στον οποίο ανήκει το κτίριο, είναι διατεθειμένος να μειώσει το ενοίκιο αλλά και να προχωρήσει σε εργασίες βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, ουσιαστικά, η Εθνική Τράπεζα αναγκάζει τους πολίτες να μετακινούνται στη Ρόδο για να κάνουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους.
Ο Μάνος Κόνσολας, όμως, ζητά και την παρέμβαση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, που έχει εποπτικό ρόλο και αρμοδιότητα.
ο φ. χατζηδιακοσ
Σε επιστολή του, εξάλλου, ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, προς τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Κ. Μιχαηλίδη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας αλλά και να σας ενημερώσουμε ότι εάν επιμείνετε σ’ αυτή, θα επανεξετάσουμε όλο το πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου μας με τη Τράπεζα σας, όπως επίσης και φορέων του Δήμου μας, όπως του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κτλ.
Παράλληλα θα θέσουμε το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όπου θα ζητήσουμε από τους συναδέλφους Δημάρχους των 34 Νησιών του Νοτίου Αιγαίου να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς το Δήμο της Ρόδου.
Τέλος, επιφυλασσόμαστε και για όποιες νομικές ενέργειες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα, να επανεξετάσετε θετικά το αίτημά μας και να ακυρώσετε την απόφασή σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματός σας στη Κρεμαστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου