Αθλητικά

Εκτός ανδρικού ο Ηρακλής 2000!

Ο Ηρακλής 2000 δεν θα συμμετέχει οριστικά στο νέο ανδρικό πρωτάθλημα και εξηγεί τους λόγους μέσω μίας μακροσκελούς ανακοίνωσης του. «Ως ΔΣ του ΑΣ Ηρακλής 2000 θεωρούμε σημαντικό να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σχετικά με την απόφαση μας να μη συμμετέχουμε στο επόμενο πρωτάθλημα ανδρών της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Για να γίνει πλήρως κατανοητή η απόφαση μας θα πρέπει να παρουσιάσουμε τα δεδομένα. Αρχικά είμαστε πολύ υπερήφανοι για την μέχρι τώρα πορεία του ανδρικού τμήματος, το οποίο τα τελευταία 5 χρόνια είχε σταθερά ανοδική πορεία συμμετέχοντας σε όλα τα Final 4 φτάνοντας μέχρι τον τελικό Δωδεκανήσου.
Ωστόσο η επιτυχία και ο πρωταθλητισμός του ανδρικού τμήματος, στο στάδιο του πλάνου ανάπτυξης που βρίσκεται ο σύλλογος μας αυτή την περίοδο, δεν ήταν και δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δε μπήκαμε στη διαδικασία να προσφέρουμε οποιοδήποτε είδους αντάλλαγμα ή διευκόλυνση σε οποιονδήποτε αθλητή για να ενταχθεί στην ομάδα μας. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δεν αρνηθήκαμε ποτέ και σε κανέναν αθλητή να αποχωρήσει με τους δικούς του όρους και χωρίς προϋποθέσεις. Ο λόγος που ποτέ δεν ζητήσαμε ανταλλάγματα για την αποδέσμευση των αθλητών. Και ο λόγος που ποτέ δε θα στεκόμασταν εμπόδιο σε οποιονδήποτε αθλητή μας αν έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία εθνική κατηγορία.
Τη δεδομένη στιγμή ο σύλλογος αριθμεί περίπου 160 αθλητές στις ακαδημίες του οι οποίοι αποτελούν στο σύνολο τους προϊόν της «παραγωγικής διαδικασίας» του συλλόγου μετά την «επανίδρυσή» του το 2015. Το μεγαλύτερο ηλικιακά τμήμα αγοριών βρίσκεται στην κατηγορία των παίδων. Τα παιδιά της ηλικίας αυτής δεν μπορούν να στελεχώσουν μία ανδρική ομάδα με τρόπο που θα είναι επωφελής για τα ίδια. Επιπλέον το να βάλουμε τα παιδιά αυτά στη διαδικασία να συμμετέχουν εβδομαδιαία σε 3 προπονήσεις του παιδικού τμήματος στην Καρδάμαινα και σε 3 προπονήσεις ανδρικού τμήματος στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω (που για κάποιον αθλητή που μετακινείται από την Καρδάμαινα ή την Αντιμάχεια απαιτεί περίπου 3,5 ώρες για κάθε προπόνηση) θα ήταν πολύ επιβαρυντικός παράγοντας στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους. Τα δεδομένα σαφώς θα ήταν τελείως διαφορετικά αν υπήρχε πλήρες εφηβικό τμήμα.
Στα παραπάνω προστίθεται και η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που κατοικούν στην Καρδάμαινα και την Αντιμάχεια σχετικά με την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν ώστε να προπονούνται και να αγωνίζονται σε ένα γήπεδο που απέχει 30 χιλιόμετρα και τους έχει καταστήσει ανενεργούς. Αυτοί ήταν οι προβληματισμοί μας σχετικά με τη στελέχωση του ανδρικού τμήματος. Ωστόσο η στελέχωση δεν είναι ο μόνος και ίσως όχι ο πιο σημαντικός λόγος που καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση.
Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος είναι η έλλειψη κλειστού γηπέδου σε σχετικά κοντινή απόσταση σε συνδυασμό με την υποχρέωση των ανδρικών τμημάτων να αγωνίζονται σε κλειστά γήπεδα. Το γεγονός αυτό μαζί με την έλλειψη ντόπιων αθλητών, ως συνέπεια αυτού, έχει οδηγήσει στην αποξένωση της ανδρικής ομάδας από την τοπική κοινωνία. Όλο το μοντέλο λειτουργίας του συλλόγου βασίζεται στην διαδραστικότητα με την τοπική κοινωνία, στην κοινωνική προσφορά, στη συμμετοχή νέων ανθρώπων, στην παρότρυνση για εθελοντισμό και προσφορά, στη συμμετοχή σε δράσεις έξω από τα στενά όρια του μπάσκετ και τελικά στην επιστροφή στην τοπική κοινωνία όλης της στήριξης που αυτή μας παρέχει. Σε αυτή τη στήριξη βασίζεται αποκλειστικά ο σύλλογος για την λειτουργία του. Και επιλογή μας να στηριζόμαστε αποκλειστικά σε αυτό είναι συνειδητή καθώς θεωρούμε ότι εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του συλλόγου ανεξαρτήτως προσώπων και διασφαλίζει την δυνατότητα για την ομαλή λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τη θητεία οποιασδήποτε διοίκησης.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας στο ανδρικό πρωτάθλημα υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται όλος ο πλανήτης, δε θα είχε τα ανταποδοτικά για την κοινωνία οφέλη που θα έπρεπε. Έτσι λοιπόν κλείνει ένας κύκλος για το ανδρικό τμήμα και προετοιμαζόμαστε ώστε να ανοίξει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέπουν, ένας νέος κύκλος με μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών -μικρών και μεγαλύτερων- που αισθάνονται τον Ηρακλή ως το σπίτι τους, που νιώθουν μέλη της οικογένειας του Ηρακλή και που θα οδηγήσουν και την τοπική κοινωνία πιο κοντά στην ανδρική ομάδα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που επέλεξαν να αγωνιστούν με τη φανέλα της ομάδας μας αυτά τα χρόνια, ειδικά αυτούς που αισθάνθηκαν και αισθάνονται ακόμα μέλη της οικογένειας του Ηρακλή. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας στο ανδρικό τμήμα αυτά τα 5 χρόνια, Γιάννη Παπούλη και Πρόδρομο Κανενόπουλο.
Ο Γιάννης ήταν πιο παλιός από μας στον Ηρακλή και μια δική του παρότρυνση σε μια τυχαία συνάντηση ένα απόγευμα του 2014 οδήγησε κατά κάποιο τρόπο στη σταδιακή συγκρότηση της ομάδας ανθρώπων που τρέχει το σύλλογο αυτά τα χρόνια. Ο κ. Πρόδρομος Κανενόπουλος ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε σε μας από την αρχή, μας οδήγησε στην κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ανδρικού τμήματος και μας βοήθησε να αλλάξουμε επίπεδο.
Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε στα παιδιά της ΑΕ Δικαίου κάθε επιτυχία στην δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάνε ώστε να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές και διοικητικές δυσκολίες που έχει η συμμετοχή σε μία εθνική κατηγορία. Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι να προσπαθούμε να μεγαλώνουμε την «πίτα» του αθλήματος στην κοινωνία περισσότερο από ότι να προσπαθούμε να μεγαλώνουμε το κομμάτι μας στην «πίτα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου