Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικουρή στη Σύμη

Τη Σύμη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικουρής συνοδευόμενος από το Γεν. Γραμματέα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Εμμ. Καμπαστάνα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Κατά την αυθυμερόν παραμονή τους, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελ. Παπακαλοδούκα για τα τεχνικά θέματα που αφορούν στο Δήμο Σύμης.

Κατά τα διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο κ. Γιαννικουρής ενημερώσε τον κ. Δήμαρχο για την εξέλιξη της Διαδημοτικής συνεργασίας Ρόδου – Σύμης, για τη μεταφορά της αρμοδιότητας από την ΥΔΟΜ Σύμης στην ΥΔΟΜ Ρόδου προκειμένου να επιτευχθεί η προσωρινή εξυπηρέτηση πολίτων και μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη Σύμη.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Σύμης αλλά και τα έργα υποδομής που προγραμματίζει να υλοποιήσει.

Η ατζέντα της συνάντησης ήταν η παρακάτω:

  • Οδικό Δίκτυο.
  • Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ.
  • Αποχετευτικό Δήμου Σύμης.
  • Επέκταση Λιμένα Σύμης.
  • Υποστέλεχωση Τεχνικών Υπηρεσιών και η ανάγκη άμεσης πρόσληψης Αρχ. Μηχανικού (1), Πολ. Μηχανικού (1) και Η/Μ Μηχανικού (1) για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου στα έργα υποδομής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικουρής αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση, δεσμεύθηκε για τη στηρίξη του Δήμου Σύμης από τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ Δωδεκανήσου λέγοντας χαρκτηριστικά: …«Θα θεωρείτε τους μηχανικούς της Δωδεκανήσου ουσιαστικούς συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο και τον αγώνα σας».

Ακολούθως οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης  και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τα σημαντικά Εκκλησιαστικά Μνημεία της Σύμης, με κυρίαρχο θέμα το καμπαναριό του Αγ. Ιωάννη, το οποίο χρήζει άμεσης αποκάταστασης.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου εκπληρώνοντας την αποστολή, που του έχει αναθέσει η Πολιτεία, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη νησιωτικότητα και να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη Δωδεκάνησο.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου