Αθλητικά

“Παρών” ο αρχηγός στο Galis 3 on 3!

Ο Ροδίτης αρχηγός της Κ.Α.Ε. Κολοσσός Γιάννης Γεωργαλλής θα είναι φυσικά «παρών» στο Galis Basketball 3 on 3, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημαρχείου. Ο έμπειρος αθλητής, ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε το μπάσκετ στο νησί, θα παίξει… εντός έδρας και θα περιμένει τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους στο μεγάλο μπασκετικό event του καλοκαιριού.
Ο Γιάννης Γεωργαλλής γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1983 στο Σίδνει της Αυστραλίας, έχει ύψος 2.00 και παίζει στις θέσεις «3» και «4». Ο Γεωργαλλής ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στα νεανικά τμήματα του Κολοσσού και του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Το 2000 μετακόμισε στην Πάτρα, φορώντας τα χρώματα του τοπικού Απόλλωνα για την εξαετία 2000-2006. Με την ομάδα αυτή πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 Εθνική στην Α1 Εθνική Κατηγορία, ενώ το 2005 ξεχώρισε στο All-Star Game που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα. Συνέχισε στον Πανελλήνιο για την περίοδο 2006-07, ενώ αμέσως μετά εντάχθηκε για μια διετία στην ομάδα του Πανιωνίου. Με τους Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκε την πρώτη του χρονιά 2007-08 στο Euro Cup (σημερινό Euro Challenge) και τη δεύτερη (2008-09) σε 10 αγώνες της Ευρωλίγκας. Την περίοδο 2009-10 επέστρεψε στον Πανελλήνιο, λαμβάνοντας μέρος και στο Euro Challenge της χρονιάς εκείνης. Την περίοδο αυτή υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη μέση, κάτι που τον άφησε εκτός παρκέ για ένα περίπου χρόνο, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερος.
Από το Δεκέμβριο του 2010 επέστρεψε στην αφετηρία της πορείας του, φορώντας και πάλι τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Μετά τη λήξη του τριετούς συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2013 οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Γεωργαλλή να αποτελεί τον ρέκορντμαν σε συμμετοχές με τη «θαλασσί» φανέλα.
Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Γεωργαλλής συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 1999 στη Σλοβενία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ή Ήταν επίσης στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Λιθουανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών το 2002. Το 2005 προσέθεσε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή του, συμμετέχοντας με την Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΗ
(2000-06): Απόλλων Πάτρας
(2006-07): Πανελλήνιος
(2007-09): Πανιώνιος
(2009-10): Πανελλήνιος
(2010-14): Κολοσσός Ρόδου
(2014-15): Απόλλων Πάτρας
(2015-): Κολοσσός Ρόδου
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2010. Δηλώστε συμμετοχή στο www.galisbasketball3on3 συμπληρώνοντας την ειδική αίτηση. Διοργανωτές των τουρνουά είναι η Galis Basketball Events και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συνδιοργανωτής ο Δήμος Ρόδου. Τη χορηγική εμπορική επικοινωνία έχει αναλάβει η Eurohoops Events. Μείνετε συντονισμένοι για τα τελευταία νέα σχετικά με το τουρνουά και τα ονόματα των καλεσμένων που θα παρευρεθούν στην ιστοσελίδα http://www.galisbasketball.gr, την facebook page GalisBasketball 3on3 και το instagram account @galisbasketball.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου