Τοπικές Ειδήσεις

Σοβαροί κίνδυνοι εξαιτίας της διαρροής αποχετευτικών λυμάτων από τους αγωγούς της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

Σοβαροί κίνδυνοι εξαιτίας της διαρροής αποχετευτικών λυμάτων από τους αγωγούς της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής του Αγίου Παύλου της Λίνδου.
Μάλιστα οι κάτοικοι αναγκάστηκαν, εξαιτίας της αδιαφορίας της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και του Δήμου, να τους κοινοποιήσουν εξώδικη διαμαρτυρία και επιπλέον να καταφύγουν στην Εισαγγελία για την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.
Εντονότερες είναι οι διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες και τη μισθώτρια ενός μεγάλου ακινήτου πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, αφενός διότι διήλθαν, πριν από πολλά χρόνια, εν αγνοία τους οι αποχετευτικοί αγωγοί μέσα από το ακίνητό τους, αφετέρου επειδή εκβάλλουν, λόγω των διαρροών, εκεί τα αποχετετευτικά λύματα και καθιστούν προβληματική τη λειτουργία της επιχείρησης του ιδιωτικού πάρκινγκ.
Όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου βγαίνουν λύματα από κατεστραμμένες και μη συντηρημένες σωληνώσεις αποχέτευσης και από τα φρεάτια, ενώ ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει αφόρητη δυσοσμία!


Παρότι κατέθεσαν μάλιστα την από 6-3-2019 και υπ’ αριθμόν 2137/2019 πρωτοκόλλου αίτησή τους προς τη ΔΕΥΑΡ, προσκομίζοντας βίντεο και φωτογραφίες με τα λύματα, με την οποία την καλούσαν να λάβει άμεσα μέτρα για την άμεση απομάκρυνση των αγωγών και των φρεατίων από το ακίνητό τους, η δημοτική επιχείρηση δεν απάντησε ποτέ στο αίτημά τους, αλλά ούτε και έπραξε οτιδήποτε για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο εξαναγκάστηκαν οι διαμαρτυρόμενοι να κοινοποιήσουν εξώδικη διαμαρτυρία στη ΔΕΥΑΡ, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρουν και τα εξής:
“H ΔΕΥΑΡ ή η προκάτοχός της στην περιοχή της Λίνδου παρανόμως και αυθαιρέτως και εκμεταλλευόμενη από την απουσία μας από το ακίνητο έσπευσε σε άγνωστο σε μας χρόνο και εγκατέστησε στο υπέδαφος του ακινήτου μας αποχετευτικές σωληνώσεις και φρεάτια, που διέρχονται απ’ άκρου σε άκρο του ακινήτου μας, ήτοι από το όριο του ακινήτου μας με τον οικισμό μέχρι τον αιγιαλό, και εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία των περιοίκων και των διερχόμενων επισκεπτών, ενώ δυσφημείται η Λίνδος και το νησί μας γενικότερα εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. …

Aκόμα κι αν είναι αμέτοχη η εταιρεία σας με την εγκατάσταση αυτών των σωλήνων, είναι μέχρι σήμερα χρήστρια αυτών και υπόλογη για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. …
Oι σωληνώσεις και τα φρεάτια θίγουν βάναυσα την ακίνητη περιουσία μας και μειώνουν την αξία της, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο η μισθώτριά μας να αιτηθεί τη μείωση του μισθώματος και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι σωληνώσεις και τα φρεάτια αποχέτευσης και ομβρύων υδάτων από το ακίνητό μας, σε περίοδο μάλιστα που δεν θα λειτουργεί η εποχιακή επιχείρηση parking της μισθώτριας, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικώς η λειτουργία της. …Σ Α Σ Κ Α Λ Ω, όπως προβείτε άμεσα στην απομάκρυνση όλων των σωληνώσεων αποχέτευσης που διέρχονται από το ακίνητό μας σε περίοδο μάλιστα που δεν θα λειτουργεί η εποχιακή επιχείρηση parking της μισθώτριας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου