Τοπικές Ειδήσεις

Ηχηρό μήνυμα από τους κατοίκους του Καστελόριζου – Απτόητοι οι ακρίτες από τα τερτίπια του Ερντογάν

Οι κάτοικοι στο Καστελόριζο στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν πως δεν φοβούνται τους λεονταρισμούς του μετά την έκδοση προκλητικής NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ζούν σ’ενα πανέμορφο ακριτικό νησί και αισθάνονται ασφαλείς αφού οι ελληνικές δυνάμεις στέκουν δίπλα τους. Ωστόσο οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» θορύβησαν αρκετούς τουρίστες που το πρωί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής με άλλο προορισμό.

Απτόητοι οι ακρίτες από τα τερτίπια του Ερντογάν

Όπως μετέδωσε το STAR, η καμπάνα της εκκλησίας αντηχεί στο λιμανάκι του Καστελόριζου και τα γαλανόλευκα σημαιάκια ανεμίζουν πάνω στα καΐκια. Η θάλασσα είναι ήρεμη, όσες τρικυμίες και αν προσπαθεί να προκαλέσει ο Ερντογάν. Ο καπετάν Ανδρέας, όποτε ακούει το βρυχηθμό των f16 κοιτάει τον ουρανό και ξέρει οτι είναι ασφαλής

Ο Αντώνης Πατινιώτης, ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους και καταλυμάτων « Εδώ δε φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στο στρατό έχει καλούς στρατηγούς καλούς διοικητές ο στρατός μας είναι πανέτοιμος».

Η Μεγίστη απέχει μόλις λίγα ναυτικά μίλια από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας. Είναι ο κυματοθραύστης για το τσουνάμι που σηκώνει ο Σουλτάνος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Όμως πέφτει πάνω στο βράχο που λέγεται αυτοπεποίθηση των ακριτών μας. Δεν φοβούνται και το φωνάζουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία η Αρχοντούλα Σκανδαλιάρη, υπάλληλος καφέ στο Καστελλόριζο «Το ηθικό εδώ πέρα του κόσμου είναι ακμαιότατο, δε φοβόμαστε ήταν κάτι το διαφορετικό από τις άλλες φορές αλλά ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στο στρατό».

Οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» αποθαρρύνουν τους τουρίστες

Αυτό που κατάφερε ωστόσο ο Ερτογαν είναι να φέρει εάν πλήγμα στην οικονομία του νησιού, στην κακή συγκυρία του κορωνοϊού. Ο ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα αποθάρρυνε, τους πρώτους τουρίστες που κατέφθασαν στο νησί. Περίπου 100 επισκέπτες έφυγαν το πρωί με πλοίο και αεροπλάνο αφήνοντας τα τραπεζάκια στην προβλήτα άδεια.

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής, τουριστικός πράκτορας στο Καστελόριζο είπε στην τηλεόραση του Star «υπάρχουν και κάποιες ακυρώσεις του Αυγούστου. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ασφαλείς το λέμε εδώ είμαστε δε φοβόμαστε και θέλουμε τη στήριξη αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο»

Οι ακρίτες ζητούν τη στήριξη της πολιτείας καθώς όπως λένε φυλάνε Θερμοπύλες 365 μέρες το χρόνο.

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου