Τοπικές Ειδήσεις

Τα Δωδεκάνησα μιλούν για την Ευρώπη αυτό το Σάββαττο

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρομπέρ Σουμάν (Γαλλία) διοργανώνουν την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «#local2european | Τα Δωδεκάνησα μιλούν για την Ευρώπη», το Σάββατο, 24/11/2018 στις 18:30, στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Ο διάλογος για τις Ευρωεκλογές του 2019 πρέπει να ξεκινήσει, και οι τοπικές φωνές είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακουστούν. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εμπλέξει το τοπικό κοινό με τους πολιτικούς και τους ενεργούς πολίτες σε μία διαδραστική συζήτηση για την Ευρώπη, μέσα από μία πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα διαδικασία.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο πάνελ: ένα στο οποίο έχουν προσκληθεί οι αιρετοί της Δωδεκανήσου και ένα με τους εκπροσώπους των κομμάτων στα Δωδεκάνησα. Κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά για μία εναρκτήρια τοποθέτηση. Ακολούθως θα επιλέξει με κλήρωση μία ερώτηση από ένα σύνολο ερωτήσεων που έχουν προετοιμάσει οι διοργανωτές και έχει υποβάλει εγκαίρως το κοινό. Οι ομιλητές θα ξέρουν από πριν τις ερωτήσεις, αλλά όχι ποια θα κληθούν να απαντήσουν μέσα σε 3 λεπτά! Οι ερωτήσεις έχουν ήδη καθοριστεί και αγγίζουν θεσμικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα επικαιρότητας, θέματα εθνικής σημασίας, ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την τοπική κοινωνία, και φυσικά τις Ευρωεκλογές. Συνολικά υπάρχουν 20 ερωτήσεις καταγεγραμμένες και κάθε συμμετέχοντας θα κληθεί να απαντήσει σε δύο από αυτές. Καμία ερώτηση δεν θα επαναληφθεί, ενώ η χρονομέτρηση θα γίνεται με δημόσιο χρονόμετρο.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ως συμμετέχοντες στα δύο πάνελ:

 

– ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

– ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Αποστολίδης,
– ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Μαντικός,
– ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νικηφόρος Παπανικόλας,

– η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρία Αγγέλου.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν η πρωτότυπη αυτή διαδικασία να έχει συνέχεια με εκδηλώσεις όπου τα πάνελ θα αποτελούν και άλλες ενεργές ομάδες της περιοχής μας, όπως νέοι, γυναίκες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, επιχειρηματίες κ.ο.κ. που θα μιλήσουν για την Ευρώπη καταθέτοντας τις δικές τους όψεις και αγωνίες, προσφέροντας έτσι στο κοινό μία ιδιαίτερη εμπειρία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους προεγγραφούν εδώ: https://goo.gl/forms/oMTUlhMwkJ8nosTr1

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens.

Με την ευγενική φιλοξενία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου