Ρεπορτάζ

Εκθεση των σημαντικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων στη Pόδο

Εκθεση των σημαντικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και της τεχνολογίας στην Αρχαία Ελλάδα υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Ρόδου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Μέσα από την έκθεση του μουσείου Κώστα Κοτσανά, θα παρουσιαστούν εκθέματα πολυμέσων και μοντέλα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και εφευρέσεων, όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Νίκος Τσούλλος.
«Είναι σημαντικό για μένα προσωπικά να ενισχύω και να στηρίζω εξαιρετικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή που θα υλοποιήσουμε από κοινού με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου.
Αναφέρομαι στη φιλοξενία της έκθεσης με τίτλο «οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων-η τεχνολογία στην αρχαία Ελλάδα στο νησί μας». Ζητήσαμε από την αρχαιολογική υπηρεσία να μας παρέχει τον χώρο της Οπλοθήκη De Milly όπου από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 27 Φεβρουαρίου θα στεγασθούν τα εκθέματα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσούλλο και την Ομοσπονδία γι’ αυτή την σημαντική πρωτοβουλία. Σε κάθε τέτοια κίνηση συμπολιτών μας, τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο δήμαρχός μας, Αντώνης Καμπουράκης, θα είμαστε αρωγοί, συνεργάτες, συμπαραστάτες. Μόνο με τέτοιες ενέργειες μπορεί η πόλη μας να πάει μπροστά», είπε ο κ. Ταρασλιάς.
Ο κ. Τσούλλος δήλωσε ότι το αίτημα για την προσέλκυση της έκθεσης στη Ρόδο έγινε άμεσα αποδεκτό από τα μέλη της Ομοσπονδίας. «Η Ομοσπονδία μας στο πλαίσιο της κοινωνικής της στρατηγικής, αποφάσισε να προσελκύσει την έκθεση στη Ρόδο.
Αυτή τη φορά υλοποιούμε μία δράση για τη μαθητική νεολαία, ενώ παλαιότερα ενισχύσαμε ιδρύματα του νησιού και συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, συντηρήσαμε δημοτικές υποδομές κλπ.
Είδαμε την έκθεση στη Λάρισα και σκεφτήκαμε ότι αξίζει να θαυμάσουν τα εκθέματα και τα παιδιά μας. Κατέθεσα την πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας η οποία έγινε ομοφώνως αποδεκτή. Δε δυσκολευτήκαμε μάλιστα να βρούμε τους χορηγούς. Από τους 20 συναδέλφους στους οποίους απευθυνθήκαμε απάντησαν θετικά οι 18 και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώσαμε το ποσό των 5.000 ευρώ. Επικοινωνήσαμε στη συνέχεια με το Δήμο της Ρόδου και τον κ. Ταρασλιά ο οποίος αποδέχθηκε την πρότασή μας και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Έτσι έφθασαν να συμπράττουν ένας δημόσιος φορέας όπως ο Δήμος της Ρόδου και ένας φορέας ιδιωτικού δικαίου όπως είναι η Ομοσπονδία μας γι’ αυτή την κοινή δράση», είπε ο κ. Τσούλλος.
Για την εύρυθμη λειτουργία, για τις μαθητικές επισκέψεις, οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κυρία Δέσποινα Χατζηδιάκου (Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού).
Τηλέφωνο 2241361317
email deshatzidiakos@gmail.com .
Η έκθεση θα είναι ανοικτά καθημερινά Δευτέρα έως και Σάββατο 9:00-14:00,
Τετάρτη θα είναι ανοικτά και το απόγευμα 17:00 έως 20:00
Κυριακή θα είναι κλειστά και θα λειτουργήσει μόνο στις 02/02/20 και 16/02/20 από τις 09:00 έως 14:00.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου