Αθλητικά

Παναγιώτης Διακοφώτης: Ο άνθρωπος που άλλαξε το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο

Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου (14 Μαρτίου του 2014), ο Παναγιώτης Διακοφώτης έχει κάνει τα πάντα για να αλλάξει προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο του νομού μας.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣΔ, ο πρόεδρός της εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναλαμβάνοντας σημαντικά πόστα, όπως την προεδρία της επιτροπής ιδιότητας μετεγγραφών, υπεύθυνος για την δημιουργία του Προπονητικού Κέντρου των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, μέλος των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της επιτροπής διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων ( Μικτές), όπως και υπεύθυνος της διαχείρισης ISO της ΕΠΟ.
Βέβαια τα σημαντικότερα έργα του Παναγιώτη Διακοφώτη αφορούν στα Δωδεκάνησα.
Επί προεδρίας τους κατασκευάστηκε δεύτερο ενωσιακό γήπεδο στην περιοχή Τσαΐρι, ονομάζοντάς το «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» τιμώντας το έργο και την προσφορά του αείμνηστου πρώην προέδρου της ΕΠΣΔ.
Ταυτόχρονα, θα αντικατασταθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας στο ενωσιακό γήπεδο στις εγκαταστάσεις του Κορακόνερου και θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, καθιστώντας το πρώτο στην Ελλάδα με πιστοποίηση UEFA Pro.
Ο Παναγιώτης Διακοφώτης σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τους υπεύθυνους της περιφερειακής αρχής, σχεδίασαν και προχώρησαν έργα σε πολλά γήπεδα της Δωδεκανήσου.
Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στα γήπεδα Αφάντου, Σύμης, Έμπωνα, Λειψών και στο Λύκειο της Ιαλυσού.
Εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο τα έργα στα γήπεδα Αρχαγγέλου, Λαέρμων όπως και η μετατροπή του γηπέδου 5Χ5 των Μαριτσών, σε 9Χ9.
Από εκεί και πέρα αναμένεται η έγκριση για να αρχίσουν τα έργα στα γήπεδα Κοσκινού, Καλάθου, Καλυθιών, Παραδεισίου, Διμυλιάς, Κρητηνίας, Δαματριάς, Απολακκιάς, Ανταγόρα Κω, Καλύμνου, Αγίων Αποστόλων, Κρεμαστής και Σαλάκου.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και οι μελέτες για ηλεκτροφωτισμό σε 18 γήπεδα της Δωδεκανήσου για προπονήσεις και επίσημους αγώνες ( όπως τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Παστίδας).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει δέσμευση της περιφερειακής αρχής στον Παναγιώτη Διακοφώτη, ότι αν εκλεγεί εκ νέου ο Γιώργος Χατζημάρκος, θα προβλεφθεί προϋπολογισμός 5 εκατομμυρίων ευρώ για περαιτέρω έργα και δράσεις στα γήπεδα της Δωδεκανήσου.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι μετά από αρκετά χρόνια, δύο ομάδες του νησιού μας (ΓΑΣ Ιάλυσος και Διαγόρας) στην νέα σεζόν θα αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ να είναι αρωγός των προσπαθειών τους.
Με όλα τα προαναφερθέντα, εύκολα ο Παναγιώτης Διακοφώτης μπορεί να χαρακτηριστεί ο αναμορφωτής του «Βασιλιά των σπορ» στα Δωδεκάνησα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου