Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου προγραμματίζει την διακοπή λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών

Την διακοπή της λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών στην Ρόδο και συγκεκριμένα ενός στην οδό Βορείου Ηπείρου κι ενός στην Κρεμαστή εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.

Οι δύο εισηγήσεις του θα εξεταστούν από το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του και σε ημερομηνία που θα οριστεί.
Στην πρώτη εισήγηση αναφέρονται τα εξής:
«Εισηγούμαστε:
1) Το κλείσιμο του Γ’ ΔΠΣ, επί της οδού Β. Ηπείρου, από 01/09/2020, μια και το κτήριο είναι παλιό, είναι μισθωμένο, έχει πολλές ελλείψεις, δεν μπορούν να γίνουν σε αυτό παρεμβάσεις βελτίωσης και επομένως δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το υπ’ αριθ. 99/2017 Π.Δ.
2) α. Την μεταφορά της κας Γιολδάση Παναγιώτας ΠΕ Νηπιαγωγών με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ (μέσω του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής -Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ), από τον Γ’ ΔΠΣ Β. Ηπείρου, σε άλλους σταθμούς της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
β. Την μεταφορά της κας Μαρκοπούλου Ελευθερίας ΔΕ Μαγείρων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ (μέσω του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής -Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ), από τον Γ’ ΔΠΣ Β. Ηπείρου, σε άλλους σταθμούς της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
γ. Την μεταφορά του υπόλοιπου προσωπικού. είτε μόνιμου είτε με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, από τον Γ’ ΔΠΣ Β. Ηπείρου, σε άλλους σταθμούς της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
4) Να προβούν η Νομική Υπηρεσία και το Τμήμα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το από 23/02/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης που αφορά στο Γ’ ΔΠΣ Βορείου Ηπείρου».
Στην δεύτερη αναφέρονται τα εξής:
«Εισηγούμαστε:
1) Το κλείσιμο, από 01/09/2020, του ΠΣ Κρεμαστής, που βρίσκεται στην ΔΚ Κρεμαστής, εντός οικισμού, (ΚΜ 173 γαιών Κρεμαστής), μια και το κτήριο είναι μισθωμένο, οι αίθουσες απασχόλησης που διαθέτει είναι μικρότερες των 25 τ.μ., έχει πολλές ελλείψεις, δεν μπορούν να γίνουν σε αυτό παρεμβάσεις βελτίωσης και επομένως δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το υπ’ αριθ. 99/2017 Π.Δ.
2) Την μεταφορά του προσωπικού, είτε μόνιμου είτε με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, από τον ΠΣ Κρεμαστής, σε άλλους σταθμούς της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
3) Να προβούν, η Νομική Υπηρεσία και το Τμήμα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το από 05/03/2014 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Ακινήτου που αφορά στον Π.Σ. Κρεμαστής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου