Αθλητικά

Διαγόρας- Φοίβος: Τοπικό ντέρμπι με… διαφορετικό παρονομαστή για τις ομάδες

Στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας οδηγούν σήμερα όλοι οι δρόμοι του νησιού μας, καθώς στις 15:00 ο Διαγόρας θα υποδεχθεί τον Φοίβο Κρεμαστής για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας τον 6ο όμιλο.
Το παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι με τις ομάδες του νησιού να θέλουν την νίκη, η κάθε μία για τους δικούς τους λόγους ενόψει της συνέχειας της σεζόν.
Ο γηπεδούχος Διαγόρας του Πέτρου Ρουτζιέρη, επέστρεψε στα «τρίποντα» μετά από πέντε αγωνιστικές επικρατώντας του Πανηλειακού μέσα στον Πύργο με σκορ 2-0, δείχνοντας να βρίσκει τον …εαυτό του. Γι’ αυτό και στο σημερινό παιχνίδι θέλει να προσθέσει το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στην συλλογή του, έτσι ώστε να αποδείξει ότι το κακό… φεγγάρι που βρισκόταν έχει ξεπεραστεί και παραμένει δυναμικά μέσα στην διεκδίκηση της ανόδου, αφού στο ενδεχόμενο νίκης θα παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ο φιλοξενούμενος Φοίβος Κρεμαστής του Σάββα Ορφανίδη προέρχεται από την εκτός έδρας βαριά ήττα με σκορ 4-1 από την Θύελλα Ραφήνας, παρότι το τελικό αποτέλεσμα δεν λέει όλη την αλήθεια για την έκβαση της αναμέτρησης.
Οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν να κατακτήσουν την δεύτερη νίκη τους στην σεζόν στο δημοτικό στάδιο, έτσι ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την εξασφάλιση της παραμονής, αλλά και για να τονωθεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ενόψει της συνέχειας.
Πάντως και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Φοίβο, τηρουμένων των αναλογιών για εκτός έδρας αναμέτρησης.
Ευχή όλων είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια για να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου και η καλύτερη και πιο τυχερή ομάδα να επικρατήσει.
Τα ρεπορτάζ των δύο συλλόγων
Διαγόρας: Η προετοιμασία του γηπεδούχου Διαγόρα για το σημερινό παιχνίδι, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στο βοηθητικό του δημοτικού σταδίου, με τον Πέτρο Ρουτζιέρη να επικεντρώνεται σε ασκήσεις τακτικής και ενεργοποίησης των ποδοσφαιριστών.
Ο νεαρός τεχνικός έχει ζητήσει μεγάλη προσοχή από το πρώτο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές να επιβάλουν το ρυθμό τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν, έτσι ώστε να κατακτήσουν την νίκη.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του αρχηγού Στάθη Προβατίδη, η οποία και θα κριθεί λίγο πριν από την σέντρα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είναι διαθέσιμοι . Να σημειώσουμε ότι ο Πέτρος Ρουτζιέρης δεν ανακοίνωση αποστολή, καθώς κάλεσε όλους τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σήμερα στα αποδυτήρια, όπου θα ανακοινώνει την 18αδα και την βασική ενδεκάδα.
Φοίβος: Χθες νωρίς το πρωί στο γήπεδο Κρεμαστής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Φοίβου για το σημερινό τοπικό ντέρμπι με τον «γηραιό». Ο Σάββας Ορφανίδης μετά από το απαραίτητο ζέσταμα, έδωσε εντολή να εκτελεστούν ασκήσεις τακτικής και ενεργοποίησης των ποδοσφαιριστών του.
Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους αθλητές του αγωνιστική πειθαρχία σε όλες τις γραμμές, να αποφύγουν τα ατομικά λάθη και να «χτυπήσουν» τους γηπεδούχους στις αδυναμίες που έχει εντοπίσει.
Μετά το τέλος της χθεσινή προπόνηση ο Σάββας Ορφανίδης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι ακόλουθοι 19 ποδοσφαιριστές: Μιχαλάκης, Γιαννούλης, Παϊζάνος, Νικήτας, Παπασταμάτης, Τερζίου, Καραγεωργίου, Γαργάλης, Μπάρδης, Τζελάι, Χατζησάββας, Στελλάς, Ταφάνι, Κουδούνης, Πατσίλης, Αρφαράς, Γκινής, Μπανουσάι, Ορφανίδη Ν.
Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε 19 αθλητές, καθώς η συμμετοχή του Χρήστου Γαργάλη είναι αμφίβολη και θα κριθεί λίγο πριν από την σέντρα.
«Σφυρίζει» ο Κυρίτσης
Ο Μανώλης Κυρίτσης του συνδέσμου της Δωδεκανήσου θα είναι ο διαιτητής του σημερινού τοπικού ντέρμπι, ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Φοίβο.
Βοηθοί του θα είναι οι Μανώλης Κόττορος και Αλέξανδρος Σπάρταλης από τον σύνδεσμο της Δωδεκανήσου, παρατηρητής διαιτησίας ο Κώστας Κώτσης (Αθηνών), παρατηρητής αγώνα ο Μιχάλης Αδαμάκης (Δωδεκανήσου) και οικονομικής επιστασίας ο Γιώργος Παυλίδης ( Δωδεκανήσου).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου