Τοπικές Ειδήσεις

Διάσταση απόψεων στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου για τον διαγωνισμό του Νοσοκομείου Ρόδου

Θόρυβος στις τάξεις των δικηγόρων της Ρόδου έχει προκληθεί από την διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για τους χειρισμούς του στο θέμα της προκήρυξης για την πλήρωση κενής θέσεως δικηγόρου με πάγια αντιμισθία στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Σ.Ρ. δεν υπήρξε ενιαία στάση στο ζήτημα και εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και τάσεις ως προς τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν μετά την απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου, ότι δεν προτίθεται να τροποποιήσει τους όρους της προκηρύξεως.
Η θέση του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου παρέμεινε κενή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την συνταξιοδότηση του δικηγόρου κ. Ευθυμίου Μπόνη και για την διεκπεραίωση των υποθέσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος γίνονται απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους δικηγόρους (κυρίως δύο από την Ρόδο).
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου με έγγραφό του προς την διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου ζήτησε την τροποποίηση της προκήρυξης καθώς εκτιμήθηκε ότι περιλαμβάνει προβλέψεις που παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερόμενων.
Πιο συγκεκριμένα αντιτίθεται στους συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων των υποψηφίων και κυρίως με το 30% που προβλέπεται για τον χειρισμό υποθέσεων νοσοκομείων καθώς θεωρείται «φωτογραφικό» για ορισμένους δικηγόρους, που απέκτησαν το προσόν με απευθείας αναθέσεις που τους έγιναν σχεδόν αποκλειστικά στο προηγούμενο διάστημα μετά την κένωση της θέσης.
Το τι ακριβώς ακολούθησε τι αντιδράσεις σημειώθηκαν περιγράφονται σε ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου κ. Μιχάλη Νιοτή.
Στην ανάρτηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η διοίκηση του νοσοκομείου κατόπιν της επιστροφής της προκήρυξης για διόρθωση ως προς τον επίμαχο όρο της εμπειρίας, απέστειλε έγγραφο προς το Δ.Σ. του συλλόγου μας με το οποίο διαμήνυσε ότι δεν θα τροποποιήσει τον όρο της προκήρυξης που παραβίαζε, κατά τη γνώμη μου, ευθέως βασικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου και δη την αρχή της νομιμότητας, της ισότητας, της αμεροληψίας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη διοίκηση κ.α.
Παράλληλα, όμως η διοίκηση του νοσοκομείου καταλόγισε στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου υποτιθέμενη αναρμοδιότητα ως προς τον έλεγχο νομιμότητας των όρων της προκήρυξης!
Κατ’ εμέ είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει θεσμική αρμοδιότητα ο σύλλογός μας σαν ΝΠΔΔ για τον έλεγχο νομιμότητας των όρων της προκήρυξης.
Ο δε… Εισαγγελέας που προτάθηκε από κάποιο μέλος του Δ.Σ. και φίλο να ερωτηθεί σχετικά για να “επιλύσει” τη… διχογνωμία είναι παντελώς ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ!
Και αν δεν πιστεύουν εμένα τον “τρελό του χωριού”, ας ρωτήσουν άλλους δημοσιολόγους εκείνα τα μέλη του Δ.Σ. που δεν συμφωνούν, για τους δικούς τους λόγους, μαζί μου, για να πεισθούν.
Δηλαδή ο κάθε δημόσιος φορέας θα επιβάλλει τους δικούς του παράνομους όρους για την πρόσληψη νομικού συμβούλου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου θα σωπαίνει και θα ανέχεται τις προσλήψεις απ’ το παράθυρο των ημετέρων!
Και όμως αυτό το παράδοξο αποδέχονται ουσιαστικά, από ό,τι πληροφορούμαι, ορισμένα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που έχουν ψηφισθεί από εμάς για να προασπίζουν τη νομιμότητα, για να εγγυώνται τις συνθήκες του ελεύθερου, υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού και για να χτυπήσουν τα κατεστημένα κακώς κείμενα!
Εντύπωση ακόμα μου έκανε ότι ένα από τα μέλη του ΔΣ και φίλος έφερε ανά χείρας στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ μία απόφαση του ΣτΕ ερμηνευόμενη κατά το δοκούν προκειμένου να… πείσει για τη… νομιμότητα της προκήρυξης! Τέλος, έμαθα ότι κάποια άλλα από τα μέλη του ΔΣ και φίλοι γελούσαν στην τελευταία συνεδρίαση με το σχόλιο του “τρελού του χωριού” δηλαδή εμού!
Φαίνεται, όπως έχω ξαναπεί, ότι όποιος τολμάει να λέει την αλήθεια είναι ο “τρελός του χωριού”.
Την αλήθεια την ακούμε και την φωνάζουμε άραγε μόνο όταν φταίνε οι αντίπαλοί μας ή οι εχθροί μας!;
Kαι τι είναι αστείο αλήθεια; Να μας το πείτε για να γελάσουμε όλοι μαζί … Μήπως το ό,τι νοθεύονται οι προκηρύξεις για να βολεύονται οι ημέτεροι, που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη; Μήπως το ό,τι συνάδελφοι με εμπειρία, με μεταπτυχιακούς τίτλους και περγαμηνές, που δεν έχουν… δόντι, μένουν απλοί παρατηρητές των διορισμών στο δημόσιο τομέα;».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου