Τοπικές Ειδήσεις

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Κω – Oι δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου

Πραγματοποιήθηκε  στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου 2019 η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Κω που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, για την περίοδο  2019 – 2023.

Το παρών έδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί από τους μη εκλεγέντες, ενώ παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγκύρας,  ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο νέος δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης, ο πρ. βουλευτής Ηλίας Καματερός, οι πρ. δήμαρχοι Κ. Καΐσερλης και Μ. Φάκκος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου Α. Γιαννικουρής, ο ταξίαρχος της 80 ΑΔΤΕ, ο διοικητής του ΝΑΣ Κω, ο λιμενάρχης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων και πολλοί πολίτες.

Την ορκωμοσία έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Η.κ Μακρή επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ορκίστηκε στη συνείδησή της.

Ο νέος δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα για την θητεία του από τη θέση που τον επέλεξε ο Κωακός λαός, έτσι ώστε η Κως, να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος και να έχει προοπτικές για το μέλλον, όπως είπε.

Ο κ. Νικηταράς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι μεγάλη η τιμή και μεγαλύτερη η ευθύνη για εκείνον και τους συνεργάτες του η διοίκηση του Δήμου. Απευθυνόμενος στους πολίτες που παρευρίσκοντο στην ορκωμοσία είπε μεταξύ των άλλων “Μας υποδείξατε με το δικό σας τρόπο, να πορευθούμε με εντιμότητα, σεβασμό, με ενωμένες τις δυνάμεις μας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να βάλουμε τις βάσεις, για την Κω που όλοι ονειρευόμαστε…”

Ο νέος Δήμαρχος Κω τεκμηρίωσε γιατί επέλεξε το Διεθές Ιπποκράτειο Ίδρυμα για την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας συγκεκριμένα  “ότι επιλέξαμε να είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο Ασκληπιείο και ο Ιπποκράτης είναι η ιστορία μας, η ταυτότητα, το διαβατήριό μας, στο σύγχρονο κόσμο. Σύμβολα παγκόσμιας εμβέλειας, που όμως δεν τους έχουμε αποδώσει, τη δέουσα τιμή και αναγνώριση” άσκησε κριτική και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε αν “κάναμε όλα όσα έπρεπε για να αναδείξουμε την Ιπποκρατική Κω.  Κάναμε όλα όσα έπρεπε, για να αναδείξουμε στα πέρατα του κόσμου την Ιπποκρατική ιδέα; “και ζήτησε να είμαστε σε εγρήγορση αφού όπως είπε  άλλοι προορισμοί, μιλούν για τον Ιπποκράτη, χωρίς εμάς.

Στη συνέχεια μίλησε για τη διαχείριση της καθημερινότητας και της δημόσιας εικόνας της Κω. Υποσχέθηκε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα δώσουν τη μάχη της καθημερινότητας με μεθοδικότητα και αδιάκοπη δουλειά και τόνισε ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να “ανατάξουμε”.

Μίλησε για τους εργαζόμενους του Δήμου καθιστώντας τους συμμέτοχους σε αυτή την προσπάθεια και όπως είπε “θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα με συνεργασία και στοχοθεσία”.  Μίλησε για συνευθύνη δήμου και πολιτών και τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία τους.

Στόχος της δημοτικής αρχής είπε είναι η επένδυση στο μέλλον η οποία περνά μέσα από τις υποδομές, μέσα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο που δημιουργεί πλέον ανασφάλεια και ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη μεγάλη συνάντηση για το θέμα αυτό και εκεί, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Αναφέρθηκε στους βιολογικούς καθαρισμούς, στην έλλειψη νερού στον τέως  Δήμο Ηρακλειδών και όπως είπε” εκεί, πραγματικά θα δώσουμε μάχη με το χρόνο για να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν το πολύτιμο αγαθό της φύσης και σε ποσότητα κυρίως όμως, σε διασφαλισμένη ποιότητα.” και μίλησε για σημαντική μείωση των τελών.

Αναφέρθηκε στο Χωροταξικό σχέδιο και στη δρομολόγηση της μεταγραφής του σχεδίου πόλεως Κω και ενημέρωσε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έρθει ως θέμα η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και η δημιουργία οργανωμένου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Μίλησε για τη ανάδειξη της πόλης της Κω ως ανοικτό αρχαιολογικό πάρκο και όπως είπε “ξεκινούμε άμεσα τις διαδικασίες για την αρχαιολογική σκαπάνη που αφορά στην αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου στην περιοχή ¨Αμπάβρης¨ δυναμικότητας 13000 θέσεων”.

Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι ακούστηκε πριν λίγα χρόνια, ότι ο μόλος κρουαζιεροπλοίων είναι ένα φαραωνικό έργο για την Κω. Όμως είναι ένα έργο είπε που θα δώσει απίστευτη ώθηση στην τοπική οικονομία και δεν μπορεί να υπονομεύεται άλλο. Θα επισπεύσουν είπε τις διαδικασίες για την ωρίμανση των μελετών των επεκτάσεων των λιμένων της Καρδάμαινας και Κεφάλου.  Και όπως τόνισε θα συνεχίζουν ότι καλό και θετικό υπάρχει και έχει προετοιμαστεί και δεν θαυποκύψουν στις συνήθεις παθογένειες.  Η περίοδος των άγονων, των βλαπτικών για τον τόπο μας αντιπαραθέσεων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί τόνισε ο κ. Νικηταράς.

Αναφέρθηκε στον Αριστοτέλη  Παυλίδη και τόνισε ότι “Μας λείπει η παρουσία του και το ιδιαίτερο χιούμορ του”.

Ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός παγκόσμιου διαδικτυακού φόρουμ των νέων της Κω όπου γης.  Έχουμε λαμπρά μυαλά είπε που μπορούν να παράξουν λαμπρές ιδέες. Το forum, θα δημιουργηθεί άμεσα και το καλοκαίρι του 2020, θα γίνει η πρώτη παγκόσμια συνάντησή τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Νικηταράς, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την οικογένειά του για τη στήριξή τους  και ζήτησε από τους Κώους να  “δώσουμε όλοι μαζί, τη μεγάλη μάχη” και να ” δούμε το μέλλον όπως πραγματικά μας αξίζει”.

Η Κική Μακρή, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  στην ομιλία της  αναφέρθηκε στο πολωτικό κλίμα  μέσα στο οποίο έγιναν οι δημοτικές εκλογές και τόνισε ότι θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόζεται και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

 Η Ιωάννα Ρούφα, επικεφαλής της παράταξης  Όραμα + Δράση στην ομιλία της επισήμανε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η παράταξή της και τόνισε ότι βασική παράμετρο για εκείνη αποτελεί η καθαρή σχέση με τους δημότες που στηρίζεται στην πραγματική έννοια των όρων «τεκμηρίωση», «διαφάνεια» και «λογοδοσία».

Ο Γιώργος Κυρίτσης, επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι  δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο πέρα από αυτά που είπαν η κ. Ρούφα και η κ. Μακρή, ότι η νέα δημοτική περίοδος θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τόνισε ότι απόψε μιλάει ο νέος δήμαρχος.

Εκτός πρωτοκόλλου ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο του ΔΙΙΚ Κω καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για να διεθνοποιήσουμε την  “Ιπποκρατική Ιδέα”, επισημαίνοντας ότι εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο brand name της  Κω, τον Ιπποκράτη, ο τουρισμός υγείας μπορεί να γίνει σημαντικό προϊόν του νησιού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβαν στην αρχή ο μαέστρος Θανάσης Πουλιού με το σαξόφωνο και στη συνέχεια η  Χριστίνα Καλοτίνη και η  Ευρίκλεια Κατσάβαρου. Στο χώρο υπήρχε μπουφές με τοπικά προϊόντα.

πηγή kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου