Τοπικές Ειδήσεις

Η Κάρπαθος εντυπωσιάζει μέσω του Ορνιθοτουρισμού

«Πετώντας ψηλά: Ο Ορνιθοτουρισμός στην Κάρπαθο «γνέφει» στους Τουρίστες!».  Με τον εμπνευσμένο αυτό τίτλο, έγκριτος Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά το άρθρο του στη δημοφιλή Τουριστική ιστοσελίδα allaboutshipping.co.uk που ενημερώνει ετησίως, χιλιάδες επαγγελματίες του Τουρισμού οι οποίοι αναζητούν εξειδικευμένες υπηρεσίες, νέους προορισμούς και πρωτότυπα Τουριστικά «προϊόντα».

Ο συντάκτης εκθειάζει τις μοναδικές χάρες του προορισμού, «στέκεται» όμως ιδιαίτερα σε θέματα οικοτουρισμού. Τα σπάνια είδη, οι προστατευμένες περιοχές Natura, οι πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη του ορνιθοτουρισμού, των καταδύσεων και των περιπατητικών διαδρομών καθώς και άλλες δράσεις, συνθέτουν το νέο προσανατολισμό της Καρπάθου για προσέλκυση επισκεπτών με ποιοτικά ενδιαφέροντα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο.  «Σύμμαχος» στη πορεία αυτή, είναι η πλούσια παράδοση του τόπου που συγκινεί κάθε τουρίστα με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, την κουλτούρα, την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά χωριά αλλά και τους φιλόξενους ανθρώπους του.  Αξίζει να αναφερθεί πως ο συντάκτης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και κάνει αναφορά στο φυλλάδιο-χάρτη με διαδρομές ορνιθοπανίδας σε όλο το νησί και τη Σαρία, αλλά και τον οδηγό ορνιθοπανίδας για όλα τα είδη με πληροφορίες και φωτογραφίες, τα οποία και έχουν εκδοθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου. Το εντυπωσιακό αφιέρωμα έρχεται ως αποτέλεσμα της στρατηγικής του Δήμου Καρπάθου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2018 στο Λονδίνο για προβολή ειδικών Τουριστικών «προϊόντων», μέσα από προγραμματισμένες συναντήσεις των κ.κ. Μιχάλη Λυτού, Νικολέτας Καζαντζίδου και Εβίνας Παπαμανώλη,  με bloggers, δημοσιογράφους και επαγγελματίες, με τη στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Marketing Remake.

 

Πηγές:

http://www.allaboutshipping.co.uk/2018/11/20/flying-high-birdlife-on-aegean-island-of-karpathos-beckons-tourists/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου