Τοπικές Ειδήσεις

Σε ανασχεδιασμό του τουριστικού πλάνου προχωρά ο Δήμος Ρόδου λόγω του κορωνοϊού

Σε ανασχεδιασμό του τουριστικού πλάνου προχωρά ο Δήμος Ρόδου, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού συνταράσσοντας συθέμελα το παγκόσμιο τουριστικό οικοδόμημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, ήδη ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Ρόδου κ. Κώστας Ταρασλιάς εργάζεται με συνεργάτες του προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου την επόμενη ημέρα να τεθεί σε εφαρμογή το PLAN B που θα καταρτισθεί με βάση τις εξελίξεις στην παγκόσμια σκακιέρα των ταξιδιών, και να περιοριστούν οι απώλειες στον ελάχιστο δυνατό βαθμό.
Η ματαίωση των μεγάλων τουριστικών εκθέσεων, όπως η ITB στο Βερολίνο, η οποία δίνει το «στίγμα» κάθε χρόνο για το πώς θα κινηθεί η θερινή σεζόν στους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η διεθνής τουριστική έκθεση MITT της Μόσχας και της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού του Παρισιού, είναι βέβαιον ότι δημιουργούν νέα δεδομένα στην χάραξη πολιτικής των δημοφιλών προορισμών, που περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, για να περισώσουν ό,τι μπορούν από την φετινή τουριστική περίοδο με το βλέμμα στραμμένο στη σεζόν του 2021. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, που τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν φέτος ή όχι τις επιχειρήσεις τους, καθώς και αν ακόμα η σεζόν δεν πάει χαμένη αλλά συρρικνωθεί στους δύο με τρεις μήνες με πολύ χαμηλές πληρότητες σε πολλές περιπτώσεις το οικονομικό κόστος για το άνοιγμα καταστημάτων κρίνεται ασύμφορο. Ηδη, πολλοί εργαζόμενοι από άλλες περιοχές τη χώρας που ήρθαν στο νησί για εργασία είτε γύρισαν πίσω, είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ έπειτα από παρότρυνση των εργοδοτών τους καθώς παραμένει αμφίβολο ποιες επιχειρήσεις, με πόσο προσωπικό και για πόσο χρονικό διάστημα τελικά θα λειτουργήσουν.
Η προετοιμασία των μεγάλων ξενοδοχείων και επιχειρήσεων για την νέα τουριστική περίοδο σε επίπεδο εργασιών και συντήρησης συνεχίζεται, καθώς την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για την υποδοχή των επισκεπτών, ευελπιστώντας ότι με το τέλος του εφιάλτη του κορωνοϊού η ομαλότητα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρ΄ότι οι ακυρώσεις καταγράφουν κάθετη πτώση. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες οι ξενοδόχοι φοβόντουσαν ότι θα επηρεαστεί η περίοδος διακοπών του Πάσχα, τώρα είναι εμφανές πως ο κίνδυνος να “τιναχτεί στον αέρα” ολόκληρη η τουριστική σεζόν λόγω κορωνοϊού, είναι ορατός. Το μόνο βέβαιον είναι πως αλλάζει άρδην ο σχεδιασμός του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα και θα πρέπει με ευελιξία και με οξυμένα αντανακλαστικά η Ρόδος να καταφέρει να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα, αξιοποιώντας κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ιωσήφ    27.03.2020 18:52

    Όχι Κύριοι!Η συντήρηση εργασιών στα ξενοδοχεία της Ρόδου έχει σταματήσει. Περίπου στο 90% Οι συντηρητές Ξενοδοχείων έχουν βγεί σε αναστολή συμβάσεις μέχρις νεωτέρας.Δεν μπαίνω στην διαδικασία εάν είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη . Απλά να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε.

Σχολιασμός άρθρου