Ρεπορτάζ

Εκρυβαν φιξάκια ηρωίνης έτοιμα προς διάθεση σε λάστιχο πλυντηρίου! Eλεύθερος ο χασισοκαλλιεργητής

Ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδικότερη μορφή της πώλησης και κατοχής από κοινού άσκησε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας σε έναν 35χρονο ημεδαπό, στην 30χρονη σύντροφό του, υπήκοο Ρωσίας και ποινική δίωξη για προμήθεια ηρωίνης για ιδίαν χρήση σε έναν 33χρονο ημεδαπό.
Πιο συγκεκριμένα στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περιήλθαν πληροφορίες που έφερε τους δύο πρώτους να διακινούν ναρκωτικά. Τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση και την 12.00 ώρα της 25ης Ιουνίου 2020 ενώ αστυνομικοί επιτηρούσαν την οικία τους, εξήλθε η δεύτερη, μετέβη σε παρακείμενο οικόπεδο και τοποθέτησε ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού κάτω από έναν θάμνο. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο τρίτος ο οποίος ανέλαβε το κουτί.
Την 13.00 ώρα η ίδια εξήλθε της οικίας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία παρουσία δικαστικού λειτουργού και εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες στο λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου ρούχων, 22 πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 19 γραμμαρίων έτοιμες προς πώληση. Επίσης βρέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ και 166 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων και συγκεκριμένα Lonalgal, Hipnosedon, Suboxone και Lexotanil.
O τρίτος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι αγόρασε ηρωίνη από την δεύτερη την οποία είχε έτοιμη προς χρήση σε σύριγγα μιας χρήσης. Στην κατοχή του βρέθηκε η σύριγγα κι ένας σουγιάς.
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν χρήστες.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης και Δημήτρης Δημητριάδης.
-Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.500 ευρώ, αφέθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, ένας 54χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Την 22α Ιουνίου 2020 συνελήφθη από άνδρες την ομάδας ΟΠΚΕ Κω σε συνεργασία με το γραφείο ασφαλείας του λιμενικού Κω ο 54χρονος ο οποίος καλλιεργούσε κάνναβη ανάμεσα από βουνά και δίπλα σε ρεματιά στην ευρύτερη περιοχή του Λιμιώνα Κεφάλου.
Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συγκεκριμένα στο σημείο, που είχε τεθεί σε παρακολούθηση, ενώ καταμετρήθηκαν και εκριζώθηκαν τα 36 δενδρύλλια κάνναβης. Εντός σκηνής βρέθηκαν φύλλα κάνναβης προς αποξήρανση, βάρους 629 γραμμαρίων. καθως και μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,53 γραμμαρίων.
Απολογούμενος κατέθεσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και προσκόμισε σχετικές βεβαιώσεις ενώ ισχυρίστηκε ότι τα δενδρύλλια που ανευρέθησαν προοριζόταν για δική του αποκλειστικά χρήση διότι κάνει χρήση 8-9 γραμμαρίων ημερησίως.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Ακης Δημητριάδης και Βάνα Περή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου