Αθλητικά

Δημοτικό στάδιο Ρόδου «Διαγόρας»: Πρόταση για χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ»

Με έγγραφο προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, ζητούν να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ιι» για την αποκατάσταση του δημοτικού σταδίου Ρόδου «Διαγόρας».
Ως γνωστόν το δημοτικό στάδιο της πόλης χρειάζεται συντήρηση και κυρίως να αποκατασταθεί η θύρα 4 η οποία έχει γκρεμιστεί, καθώς κρίθηκε ακατάλληλη λόγω στατικότητας.
Η πρόταση θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου την Παρασκευή.
Αναλυτικά το σημαντικότερο σημείο της πρότασης:
[…] Ο Δήμος Ρόδου, σε συνέχεια της ανωτέρω πρόσκλησης, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και αποφάσισε με την με αρ. πρακτικού: 6/12.04.2019 αριθ. απόφασης: 442/2019 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την «έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 1.328.312,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 600.000,00 ευρώ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 2225/14-01-2019 πρόσκλησης IV, με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, την έγκριση της κάλυψης του επιπλέον ποσού των 728.312,00 ευρώ για τη υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ρόδου» από ιδίους πόρους του Δήμου (…)». Βάσει της παραπάνω απόφασης, ακολούθησε η υπ’ αριθ. 08.07.2019-354066 έγκριση του Τμήματος Μελετών Αθλητικών Έργων και Παρακολούθησης Υλοποίησης Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, καλείται σήμερα να εγκρίνει την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης και την επανακατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο περιγραφόμενο πρόγραμμα για την πράξη με τίτλο: «Αποκατάσταση Δηυοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”», βασιζόμενο σε τρεις βασικούς άξονες: α) την κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», β) το μεγάλο αριθμό αθλητών – ενηλίκων και ανηλίκων – που εξυπηρετεί, το αυξημένο κοινό εν γένει – επίσης ενηλίκων και ανηλίκων – που φιλοξενεί , καθώς και γ) την ιστορική και πολιτιστική του αξία, που πολλαπλασιάζει και επιβάλλει την αναγκαιότητα διάσωση του.
Η πράξη περιλαμβάνει ένα (1) Υποέργο με τίτλο: «Αποκατάσταση Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου