Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός της περιοχής «Φράγκας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου ο καθαρισμός της περιοχής «Φράγκας» στην Δ.Ε. Καλυθιών. Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, με την απόθεση ογκωδών αντικειμένων στο συγκεκριμένο χώρο.

Μετά τον καθαρισμό που έγινε, ο χώρος περιφράχθηκε ώστε να συνεχίσει να διατηρεί την σημερινή του καθαρή εικόνα και τοποθετήθηκε πύλη εισόδου εξόδου για την εξυπηρέτηση παρακείμενων ιδιοκτησιών.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το τμήμα Συντηρήσεως και Καθημερινότητας της Δ.Ε. Καλλιθέας προέβησαν στις απαιτούμενες εργασίες, με την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κας Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου. Στην επιτυχία της προσπάθειας συνετέλεσε και η καλή συνεργασία του χωρικού Αντιδημάρχου κου Γιώργου Πατσάη.

Παρόμοια σημεία απόθεσης ογκωδών αντικειμένων όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιους ελέγχους υπηρεσιακών και της Αντιδημάρχου, δυστυχώς υπάρχουν και αλλού. Έχει γίνει καταγραφή και παίρνουν σειρά για καθαρισμό για να αποδοθεί στους δημότες μια πραγματικά καθαρή Ρόδος.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι σύμφωνα με τον εν ισχύ Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας, τα ογκώδη δημοτικά απόβλητα δεν επιτρέπεται να εναποτίθενται δίπλα στους κυλιόμενους ή τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων ή σε οποιονδήποτε άλλο κοινόχρηστο χώρο. Δεν επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη διάθεση τους σε ακάλυπτους χώρους όπως οικόπεδα, χείμαρρους, ρέματα, πάρκα ή δάση, εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως. Ο παραπάνω κανονισμός, προβλέπει επιβολή προστίμου σε περίπτωση παράβασης του. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες υποχρεούνται να συμμορφωθούν με τα ανωτέρω.

Η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του Πολίτη

Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου