Τοπικές Ειδήσεις

Χαρδαλιάς από την Κω: 309 στοχευμένοι έλεγχοι κάθε μέρα στο αεροδρόμιο της Κω

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Κω σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου, ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει, με κλιμάκιο τεχνικών, την ετοιμότητα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Τον κ. Χαρδαλιά, υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, ο Έπαρχος κ. Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ο διευθυντής και στελέχη της Fraport στο αεροδρόμιο.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είπε τα εξής:

Πραγματοποήσαμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και θα ακολουθήσει η τεχνική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον αερολιμενάρχη, το φορέα διαχείρισης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Την Τρίτη, μία η ώρα, θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην Κω θα γίνονται κάθε μέρα 309 δειγματοληπτικοί έλεγχοι οι οποίοι θα είναι στοχευμένοι.Την ευθύνη των υγειονομικών ελέγχων θα έχει συνεργείο υγειονομικών στελεχών των ενόπλων Δυνάμεων αποκλειστικά , συνεπικουρούμενο από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα κρίσιμο δίμηνο το επόμενο. “Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται θα είναι ασφαλείς, αλλά κυρίως οι συμπολίτες μας, οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν να παραμείνουν ασφαλείς” σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι  η κυβέρνηση δίνει τεράστια προτεραιότητα στο ζήτημα της οικονομίας και του ανοίγματος του τουρισμού με ξεκάθαρους όρους διασφάλισης της υγείας. Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού τόνισε ο υφυπουργός.

Τέλος, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς “όλα  τα πρωτόκολλα είναι έτοιμα, μικρές λεπτομέρειες μένουν να οριστοκοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα,  αύριο το βράδυ και από την Τετάρτη η Κως θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ξένους ταξιδιώτες με ασφάλεια”.

Πηγή: kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου