Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. σχετικά με την πρόσφατη κακοκαιρία

Με σημερινή ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. αποφάσισε να εκδώσει δελτίο τύπου, με αφορμή τις δημοσιεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ιδίως στο facebook, για την πρόσφατη κακοκαιρία και τις ζημιές που αυτή προκάλεσε.

Πράγματι ο πρωτοφανής όγκος νερού και η έντασή του δημιούργησε και σε εμάς προβλήματα. Το σημαντικότερο ήταν η καταστροφή της ψευδοροφής του δωματίου του νοσηλευτικού προσωπικού στον Παράρτημα ΑμεΑ Ανηλίκων στο Παραδείσι (Άγιος Ανδρέας), η οποία υπήρξε ολοσχερής. Επλήγη επίσης ένα διπλανό δωμάτιο φιλοξενούμενου παιδιού, στο οποίο μπήκαν νερά.

Νερά επίσης μπήκαν σε κοινόχρηστους χώρους του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου (τέως Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου).

Είναι ψευδές όμως ότι η Πυροσβεστική μας έδωσε εντολή να εκκενώσουμε το ίδρυμα. Αυτό το πρότειναν εθελοντές πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο ίδρυμα και μεταφέρθηκε και στη Διοίκηση μας. Όταν όμως ρωτήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποίησε και αυτοψία, μας διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος εκκένωσης του κτιρίου. Επίσης από την ώρα που άνοιξαν οι δρόμοι, στον Άγιο Ανδρέα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. κ. Γιάννης Μαρίνος, ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΑμεΑ κ. Κυριάκος Κασάπης, ο Διευθυντής κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο Διοικητικός υπεύθυνος της Δομής κ. Μιχάλης Ζανεττής, η προϊσταμένη του Νοσηλευτικού κα Δώρα Γιορδαμνή και οι υπάλληλοι κ. Δημήτρης Μπάρλας, κ. Μίλτος Μιχόπουλος και κ. Μιχάλης Μαρκόπουλος και φυσικά οι υπάλληλοι της βάρδιας και όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε την κατάσταση επί τόπου.

Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί του αυτόκλητου υπερασπιστή του ιδρύματος, του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Μισσού, ο οποίος χωρίς να επικοινωνήσει με κανέναν από την Διοίκηση μας, θεώρησε καλό, συνετό και πάνω από όλα χριστιανικό να μας διασύρει στο facebook. Ελπίζουμε να διαβάσει την ανακοίνωση αυτή και να διορθώσει το ατόπημά του. Όσο για τους πληροφοριοδότες του, ας συνεχίσουν να λουφάζουν μέσα στη μιζέρια που τους κατακλύζει.

Τέλος πρέπει να πούμε, ότι καθ’ όλο το απόγευμα εκείνης της μέρας, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος, προς τιμήν του και παρ’ όλα τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα που αντιμετώπιζε εκείνες τις δύσκολες ώρες, έθεσε στη διάθεσή μας τζιπ για την μετάβαση μας στον Άγιο Ανδρέα (που δεν χρησιμοποιήσαμε τελικά), μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και αμέσως μετά τη λήξη της κακοκαιρίας, το ίδιο βράδυ, προσφέρθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, με τους μηχανικούς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία. Τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτό. Ήδη από την επόμενη μέρα στάλθηκαν τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους μας στον Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ αύριο αυτά θα συμπληρωθούν και θα σταλούν ολοκληρωμένα και στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Ρόδος, 28 Νοεμβρίου 2019

Για το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου