Ρεπορτάζ

Μειώθηκαν στη Λίνδο αισθητά οι πολιτικοί γάμοι αλλοδαπών – Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες επαγγελματίες στη Ρόδο που εμπλέκονται στη διοργάνωση πολιτικών γάμων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έπειτα από την απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο και όλη την αρνητική δημοσιότητα που ακολούθησε, η Ρόδος έχασε πολύ μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών που επέλεγαν το νησί λόγω της Λίνδου για να παντρευτούν. Αντίθετα η Κύπρος και νησιά όπως η Ζάκυνθος, αποτελούν τους νέους δημοφιλείς προορισμούς.
Πέρυσι ακυρώθηκαν περισσότεροι από 300 από τους 500 περίπου πολιτικούς γάμους που είχαν προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθούν στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου. Ελάχιστοι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πρακτορεία και γραφεία με κύρια δραστηριότητα τη διοργάνωση γάμων στη Λίνδο έκλεισαν ενώ όσα παραμένουν, φυτοζωούν. Οι επαγγελματίες προσπαθούν να προτείνουν νέες τοποθεσίες και κυρίως ξενοδοχεία, δηλώνουν όμως ότι κανένα άλλο location δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως ο Άγιος Παύλος, ως πόλος έλξης δηλαδή των ζευγαριών απ΄ την Ευρώπη.
Στο μεταξύ, η εξέδρα που τοποθέτησε ο Δήμος Ρόδου στην παραλία παραπλεύρως της εκκλησίας έχει καταστραφεί (από την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα) και δεν έχει επισκευαστεί. Ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές των γάμων, δεν λειτούργησε ποτέ θετικά. Δεν επρόκειτο δηλαδή για λύση που ικανοποιούσε τα ζευγάρια.
Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να επανεξεταστεί η απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στον Άγιο Παύλο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταφέρει να επιβιώσει κανείς, ενώ τα αποτελέσματα για την οικονομία του νησιού θα είναι αρνητικά. Έως και 100 άτομα επισκέπτονταν τη Ρόδο κάθε φορά με αφορμή κάποια γαμήλια τελετή που τώρα φιλοξενούν άλλοι προορισμοί σε Ελλάδα και Κύπρο.
Αφού ολοκληρωθούν οι δημοτικές εκλογές, οι επιχειρηματίες προτίθενται να απευθυνθούν στη νέα δημοτική αρχή ώστε να συζητήσουν για το πρόβλημα που υπάρχει και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί (προφανώς από την επόμενη σεζόν).
Πώς ξεκίνησαν όλα
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι νεόνυμφων Βρετανών, δημοσιοποίησε, τον Σεπτέμβριο του 2017 φωτογραφία στο facebook, στην οποία απεικονιζόταν το… γαμήλιο στοματικό σεξ τους σε ελληνικό νησί, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν στη Ρόδο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, όπου νωρίτερα είχαν τελέσει πολιτικό γάμο.
Η φωτογραφία με τους δύο νέους να ερωτοτροπούν με φόντο το μοναστήρι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι.
«Δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους, να επιτρέπουμε τη βεβήλωση του μοναστηριού» είχε δηλώσει, τότε, ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι ειδυλλιακά μέρη για γάμους υπάρχουν και άλλα στη Λίνδο.
Η απόφαση για απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου θορύβησε και πολλούς tour operators που ήδη είχαν προγραμματίσει πολλούς πολιτικούς γάμους για το 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αποφεύχθηκαν οι ακυρώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου