Τοπικές Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Μετά από τόσες απώλειες ανθρώπων και ενώ κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την επόμενη, ενώ οι παροχές υγείας που έχουμε στη νότια Ρόδο δεν είναι ούτε υποτυπώδεις, η κυβέρνηση επιλέγει να εμπαίζει τους κατοίκους με δήθεν λύσεις. Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί. Με τη «λύση» που εφάρμοσε για το Π.Ι. Γενναδίου ουσιαστικά υποχρεώνει τους αγροτικούς γιατρούς να κάνουν απλήρωτες εφημερίες «εκ περιτροπής», όπως αναφέρεται στην οδηγία που τους έστειλε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, προτείνοντάς τους μάλιστα να παραμένουν κατά την εφημερία τους στο διαμέρισμα του ιατρείου, ώστε να «μεταβαίνουν σε αυτό στο ελάχιστο δυνατό χρόνο, όταν παραστεί ανάγκη». Φυσικά, δεν έχουν καμία απαλλαγή βάρδιας την επόμενη μέρα, που σημαίνει ότι ο εφημερεύων γιατρός θα βρίσκεται σε υπηρεσία από τις 9:00 της μίας ημέρας έως τις 14:00 της επόμενης! Επιπλέον θα υποχρεούνται να κάνουν και τις ενεργές τους εφημερίες στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

Όχι μόνο λύση δεν βρήκαν λοιπόν, αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικύνδηνη τόσος για τους κατοίκους όσο για τους αγροτικούς γιατρούς. Ας σκεφτούμε πως θα μπορεί ένας γιατρός να αντιμετωπίσει νηφάλια ένα επείγον περιστατικό μετά από τέτοια εξαντλητικά ωράρια.

Δεν ζητάμε μπαλώματα για τα μάτια του κόσμου. Ζητάμε να έχουμε τις υποδομές υγείας που δικαιούμαστε! Να ξαναρχίσουν άμεσα οι καθημερινές κανονικές ενεργές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όπως ίσχυε μέχρι 31/08/2019, να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο, να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Καλούμε όλους τους νοτιοροδίτες, είτε διαμένουν στη νότια Ρόδο είτε στην πόλη της Ρόδου, τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, τους συλλόγους γονέων των σχολίων της περιοχής, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 11:00 στο νοσοκομείο Ρόδου.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 30/10/2019

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου