Ρεπορτάζ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών

Στον «αέρα» παραμένουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών λόγω της αποχής των εξεταστών εξαιτίας της οποίας έχει δημιουργηθεί μεγάλη λίστα αναμονής υποψηφίων για δίπλωμα οδήγησης. Αναστατωμένος είναι ο κλάδος των εκπαιδευτών που χτες οργάνωσε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας.
Η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαΐου 2018!
Πανελλαδικά, περιμένουν στην «ουρά» προκειμένου να εξεταστούν τουλάχιστον 50.000 υποψήφιοι οδηγοί ενώ οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τον περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.
Οι εκπαιδευτές οδηγών πραγματοποίησαν χτες πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Στην πανελλήνια κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου.
Από νωρίς το πρωί μετέβη αντιπροσωπεία στο Τμήμα Μεταφορών στην Ρόδο, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον εντεταλμένο σε θέματα μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστο Μπάρδο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αργότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλι, υπογράμμισε τα εξής:
«Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην πανελλήνια κινητοποίηση του κλάδου. Το πρώτο αίτημά μας είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι πρακτικές εξετάσεις γιατί εδώ και δύο μήνες που έχουν σταματήσει, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Ο πιο πολύς κόσμος που επιθυμεί να βγάλει μια άδεια οδήγησης για να εργαστεί από την νέα σεζόν, βρίσκεται εγκλωβισμένος. Κι εμείς ως εκπαιδευτές έχουμε πρόβλημα γι αυτό ζητήσαμε από την ΠΝΑΙ να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας με το να ασκήσει πίεση στον υπουργό Μεταφορών, ώστε να κάνει αποδεκτά τα αιτήματά μας. Επιπλέον, υπάρχει ένα νομοσχέδιο που εμείς, σαν κλάδος, ζητάμε να προηγηθεί διάλογος και να μην ψηφιστεί τόσο απλά. Η αποχή που γίνεται από τους εξεταστές όλης της χώρας, είναι δίκαιη, αφού ζητούν τα δεδουλευμένα τους».
Σημειώνεται ότι τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου είναι περίπου 45 εκπαιδευτές (μόνον στην Ρόδο, είναι 33 τον αριθμό) ενώ στην αναμονή βρίσκονται πάνω από 2.500 υποψήφιοι οδηγοί!
«Το πρόβλημα εστιάζεται σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για επαγγελματικά διπλώματα αλλά και σε όσους είναι μιας προχωρημένης ηλικίας και πρέπει να περάσουν από ιατρική αξιολόγηση. Η ταλαιπωρία πρέπει να σταματήσει» είπε ο κ. Πορτσέλι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου