Τοπικές Ειδήσεις

«Βομβαρδισμένο» τοπίο αφέθηκε δημοτικό σχολείο μετά τις εκλογές

«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείου Καλυθιών μετά τις εκλογές με αποτέλεσμα η διευθύντρια να απευθύνει έγγραφη διαμαρτυρία στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σε επιστολή της, την 28η Μαΐου 2019, αναφέρει τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Ενημέρωση – διαμαρτυρία για τον καθαρισμό του σχολείου μετά τις εκλογές
Διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση να καθαριστεί το σχολείο μας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών, μετά από τη χρήση του ως εκλογικό κέντρο.
Συγκεκριμένα μετά από επιτόπιο έλεγχο που έγινε από τη διευθύντρια και υποδιευθύντρια, κατόπιν τηλεφωνήματος υπεύθυνης της κοινότητας, που γνωστοποιούσε την κατάσταση, τη Δευτέρα 27/5/2019 και ώρα 16:30 διαπιστώθηκε ότι:
– όλες οι τάξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακαθάριστες με χαρτιά, τσιγάρα, καφέδες πλαστικά ποτήρια και πολλά άλλα σκουπίδια πεταμένα στο πάτωμα
– οι εργασίες των μαθητών μας ήταν πεταγμένες στις γωνιές των αιθουσών
– μπουκάλια με αλκοόλ υπήρχαν εκτεθειμένα.
Η παραπάνω εικόνα είναι απαράδεκτη για σχολείο που θα δεχόταν την επομένη το πρωί τους μαθητές του. Σημειώστε ότι, η καθαρίστρια του σχολείου μας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και δυστυχώς δεν αντικαταστάθηκε παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.
Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην τοπική δημοτική αρχή, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση.
Ενημερώσαμε τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη συνδρομή του ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.
Μετά την έντονη κινητοποίηση μας και με ιδιαίτερη καθυστέρηση, το σχολείο μας καθαρίστηκε πλημμελώς με τη συμβολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χωρίς να τοποθετηθούν τα θρανία των τάξεων στη θέση τους ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
Θεωρούμε απαράδεκτη την αδιαφορία των υπεύθυνων υπηρεσιών και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα την επόμενη Κυριακή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου