Τοπικές Ειδήσεις

Διακήρυξη στην Ερμούπολη Σύρου των Αρχών της Παράταξης από τον επικεφαλής κ. Μανώλη Γλυνό

Στη Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρέθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μανώλης Γλυνός όπου στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσίασε στα ΜΜΕ την διακήρυξη της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Κάνοντας στην έναρξη της ομιλίας του ιδιαίτερη αναφορά στον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ως πατρίδα του ποιητή, φιλοσόφου και κοσμολόγου  Φερεκύδη αλλά και ως τόπου διαχρονικής καινοτομίας εντός νεοελληνικού κράτους, εκεί που ιδρύθηκε και λειτουργεί το Ναυπηγείο του Νεώριου, που κατασκεύασε το πρώτο μεταλλικό εμπορικό πλοίο στην Ελλάδα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με βασικότερους την αγάπη για τα νησιά και το ηθικό χρέος απέναντι στους νησιώτες να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος.

Ιδιαίτερη ήταν αναφορά η αναφορά του επικεφαλής της Παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” κ Γλυνού, τόσο στις ανδριώτικες καταβολές από την πλευρά του πατέρα του όσο και την Ροδιακή καταγωγή από την μητέρα του. Εξέφρασε δε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρόσφατα αποβιώσαντα  πρώην Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού.

Όπως και στην Λίνδο της Ρόδου, παρουσίασε το όραμα της παράταξής μας για ένα καινούργιο μοντέλο περιφερειακής διοίκησης, με διαφορετικός ύφος και ήθος, βασισμένο στην Συναίνεση, στη Σύνθεση και την Συνέργεια, με στόχο να σχηματιστεί ένα κοινό, ενιαίο και αδιαίρετο νησιωτικό μέτωπο, μία Συμμαχία, απέναντι στις διαχρονικά άστοχες πολιτικές του κεντρικού κράτους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα στα νησιά της Περιφέρειας να έχει συνέχεια και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου αξιοποιώντας τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που διαθέτουν. «Να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

«Επιδιώκουμε να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία μας να απογειώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας όλα τα χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία που μας παρέχει η Ε.Ε.», διαβεβαίωσε ο κ. Μανώλης Γλυνός από τη Σύρο.

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» επανέλαβε την ανάγκη για σύνθεση, με τη συμμετοχή νέων προσώπων, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων πλαισιωμένα όμως και με στελέχη εγνωσμένης εμπειρίας στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή την κοινή προσπάθεια δεν χωρούν αποκλεισμοί και γι’ αυτό είναι καλοδεχούμενος όποιος αποδεχόμενος τις αρχές μας θέλει να συμβάλει. «Η πολυσυλλεκτικότητα και η συναίνεση αποτελούν συνειδητή επιλογή για να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή την προσπάθεια και δεν αποτελούν έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα και ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε μετά την νίκη μας. Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να χαράξουμε την δική μας αναπτυξιακή στρατηγική μόλις αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της παράταξης μας. Η νίκη μας θα είναι νίκη των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου και κανενός κόμματος. Δεν θα χαρίσουμε τη ψήφο σας σε κανέναν άλλο», τόνισε κατά την ομιλία του και υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα των ειλικρινών συγκλίσεων, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικούς εγωισμούς, που αποδυναμώνουν την ισχύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός κλείνοντας την ομιλία του στη Σύρο, απηύθυνε και από εκεί κάλεσμα σε όλες τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και τους κατοίκους να ενταχθούν στη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»: «Εμείς δεν είμαστε της συνδιαλλαγής, είμαστε της συναίνεσης. Δεν είμαστε με το παζάρι θέσεων και αρχών αλλά με την υπηρέτησή τους. Για αυτό είμαστε όλοι σύμμαχοι στον αγώνα για το καλό του τόπου μας. Για αυτό σας καλώ να στηρίξετε όλες και όλοι τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, στη διάρκεια της παραμονής του στις Κυκλάδες έχει προγραμματίσει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων για ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση των θέσεων της παράταξής μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου