Ανοιχτά εμπορικά και σούπερ μάρκετ αύριο Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά εμπορικά και σούπερ μάρκετ αύριο Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Kανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00, με τα εμπορικά να είναι ανοιχτά μέχρι τις 20:00.

Παράλληλα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 09:00, δεδομένου ότι συνήθως τη Δευτέρα, μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται χαμηλή προσέλευση καταναλωτών.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάτι που σημαίνει πως τα καταστήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), τονίζει ότι είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 20/1, με προτεινόμενο ωράριο 11.00-18.00 (στη Θεσσαλονίκη).

Ο εμπορικός σύλλογος ενημερώνει πώς κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Απεργία εμποροϋπαλλήλων

Από τη μεριά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία «ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter