Από την Ιθάκη το τέλος της μνημονιακής Οδύσσειας;

Από την Ιθάκη το τέλος της μνημονιακής Οδύσσειας;

Με διάγγελμα, σεμνό λόγω της τραγωδίας στο Μάτι αλλά εμβληματικού χαρακτήρα λόγω της αλλαγής σελίδας στη χώρα, πιθανότατα από το νησί της Ιθάκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα απευθυνθεί αύριο Τρίτη (21/8) στον Ελληνικό λαό με αφορμή τη λήξη της οκταετούς μνημονιακής Οδύσσειας – περιπέτειας.

Με τους συμβολισμούς από το νησί του Ιονίου κάτι παραπάνω από εμφανείς ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στους «Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας», του Καβαφικού ποιήματος καλώντας τον κόσμο να μη φοβάται και να αντλήσει τα ανάλογα συμπεράσματα από την μνημονιακή περιπέτεια: «Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν».

Να υπενθυμίσουμε ότι για την επιλογή της τοποθεσίας από την οποία ο πρωθυπουργός θα απηύθυνε το διάγγελμά του, υπήρξε προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω του τραγικού γεγονότος στο Μάτι, με το επιτελείο του πρωθυπουργού να καταλήγει πλην συγκλονιστικού απροόπτου στο νησί του Ιονίου.

Σε κάθε περίπτωση το αυριανό διάγγελμα είναι η πρώτη κίνηση του Μαξίμου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός και στις 8 Σεπτεμβρίου η ομιλία του Αλέξης Τσίπρα με τις ανακοινώσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις από 1/1 του 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter