Ασέβεια Τραμπ: Kατηγορεί τον Μακέιν λίγους μήνες μετά το θάνατό του

Ασέβεια Τραμπ: Kατηγορεί τον Μακέιν λίγους μήνες μετά το θάνατό του

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να του ασκεί κριτική στο Twitter, μεταδίδει το ABC News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε χθες σε μία ανάρτηση στο Twitter γράφοντας ότι ο Μακέιν “ήταν ο τελευταίος της σειράς του.”

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον θανόντα γερουσιαστή ότι παρέδωσε το περιβόητο ντοσιέ του Κρίστοφερ Στιλ στο FBI, αλλά και στα ΜΜΕ πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2016.

“Έτσι, ο Τζον Μακέιν ήταν στην κυριολεξία (όπως μόλις έχει αποδειχτεί από δικαστικά έγγραφα) ο τελευταίος της σειράς του [Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ στην πόλη Ανάπολις] που έστειλε το Πλαστό Ντοσιέ στο FBI και στα ΜΜΕ, ελπίζοντας να έχει αυτό δημοσιοποιηθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές,” έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ χθες το πρωί.

“Ο ίδιος [ο Μακέιν] και οι Δημοκρατικοί δουλεύοντας μαζί απέτυχαν (ως συνήθως),” συμπλήρωσε ο Τραμπ, μέσω της ανάρτησης του στο Twitter.

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Μακέιν προώθησε το ντοσιέ του Στιλ πριν από τις εκλογές.

Το ABC News είχε μεταδώσει το 2018, ότι ο Μακέιν είχε δώσει με τα χέρια του ένα αντίγραφο του ντοσιέ του Στιλ στον (τότε) διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τις προεδρικές εκλογές που έγιναν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ο Μακέιν το είχε επιβεβαιώσει αυτό, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να συμπεριλάβει το παραπάνω έγγραφο στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: “The Restless Wave.”

“Οι ισχυρισμοί [του ντοσιέ] ήταν ανησυχητικοί. Αλλά δεν είχα ιδέα για το αν ήταν αληθινοί. Δεν μπορούσα ανεξάρτητα να επιβεβαιώσω αν ήταν αληθινοί. Έτσι, έπραξα αυτό που θα έπραττε ο κάθε Αμερικανός που νοιάζεται για την ασφάλεια του έθνους μας. Έκανα αυτό που απαιτούσε το καθήκον μου να κάνω,” έγραψε ο Μακέιν.

Το περιβόητο ντοσιέ συντάχθηκε από τον πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Στιλ κι άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχαν δεσμοί μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων εκρηκτικών ισχυρισμών, το περιεχόμενο του ντοσιέ άφηνε να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι είχαν επιβλαβείς πληροφορίες για τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ οι πληροφορίες αυτές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τον εκβιάσουν.

Ο Γερουσιαστής Μακέιν δεν αισθάνονταν ντροπή για το γεγονός ότι είχε αποφοιτήσει από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ μεταξύ των τελευταίων στην τάξη του, ενώ είχε δηλώσει στην εκπομπή “60 Minutes” του καναλιού CBS News, ότι ήταν υπερήφανος με τα όσα είχε πετύχει.

“Γιορτάζω το γεγονός των όσων επέτυχε κάποιος, [όπως εγώ] που αποφοίτησε πέμπτος από το τέλος, στην τάξη του, στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη κάθε νύχτα πριν πάω για ύπνο και είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη,” είχε δηλώσει ο ίδιος.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε τον Μακέιν ότι διέδωσε “ένα ψευδές και συνολικά αναξιόπιστο Ντοσιέ,” χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή του Μακέιν ως “ένα μελανό στίγμα [στην μνήμη] του Τζον Μακέιν.”

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης, τον θανόντα βετεράνο γερουσιαστή για την αρνητική του στάση στην προσπάθεια που έκαναν οι Ρεπουμπλικάνοι να ακυρώσουν το πρόγραμμα πρόσβασης των Αμερικανών στις υπηρεσίες υγείας που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Affordable Care Act). Η κοινοβουλευτική αυτή προσπάθεια είχε εκτραπεί από την αρνητική ψήφο του Μακέιν στην Γερουσία, το καλοκαίρι του 2017.

“Ο [Μακέιν] είχε πιο ‘μελανά στίγματα’ από αυτό. Μεταξύ αυτών και η καταψήφιση από τον ίδιο της πρότασης κατάργησης κι αντικατάστασης [του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας] μετά από χρόνια πολιτικής εκστρατείας για την κατάργηση και την αντικατάσταση του,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εμφανιστεί στην διάρκεια των χρόνων να έχει εμμονή με τον Μακέιν, μέσω της κριτικής που του είχε ασκήσει για την στρατιωτική του θητεία, την φυλάκισή του ως αιχμαλώτου πολέμου (Βιετνάμ), αλλά και τις πολιτικές θέσεις τις οποίες υποστήριζε.

“Δεν είναι ένας ήρωας πολέμου. Είναι ήρωας πολέμου επειδή αιχμαλωτίστηκε. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν αιχμαλωτιστεί,” είχε δηλώσει ο Τραμπ το 2015.

Από την πλευρά της, η Μέγκαν Μακέιν απάντησε στην ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter το Σάββατο σχετικά με τον πατέρα της, συνιστώντας στον Τραμπ να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, αντί να έχει εμμονή με την δική της οικογένεια.

“Κανένας ποτέ δεν θα σε αγαπήσει με τον τρόπο που αγάπησαν τον πατέρα μου… Εύχομαι να είχα περάσει περισσότερα Σάββατα μαζί του. Ίσως να τα περάσεις εσύ με την οικογένειά σου, αντί να έχεις εμμονή μέσω του Twitter, με την οικογένειά μου;” αντιπρότεινε ειρωνικά η ίδια στον πρόεδρο Τραμπ.

Η Μέγκαν απάντησε και στην ανάρτηση που έκανε ο Τραμπ την Κυριακή στο Twitter, γράφοντας: “Ο πατέρας μου, σου προκαλεί εκνευρισμό μέσα στο κεφάλι σου,” η ανάρτηση αυτή αργότερα αποσύρθηκε.

Πηγή: ABC News / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter