Αυτά είναι τα νέα Ολυμπιακά Αθλήματα – Μεταξύ τους το… μπρέικντανς

Αυτά είναι τα νέα Ολυμπιακά Αθλήματα – Μεταξύ τους το… μπρέικντανς

Το μπρέικντανς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ως Ολυμπιακό Άθλημα στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στα τέσσερα αθλήματα που προτείνεται να συμπεριληφθούν στο επίσημο πρόγραμμα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαια η έγκριση της γαλλικής πρότασης.

Εκτός από το μπρέικντανς, οι διοργανωτές των Αγώνων «Παρίσι 2024» προτείνουν επίσης να συμπεριληφθούν στο επίσημο πρόγραμμα η αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ και το σερφ, αθλήματα τα οποία θα πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» το 2020 στο Τόκιο, καθώς αποτελούσαν πρόταση των Ιαπώνων που εγκρίθηκε από τη ΔΟΕ.

Αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ΔΟΕ αποφάσισε να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οικοδεσπότη να επιλέγει αθλήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Αγώνων, μόνο όμως για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Προϋπόθεση αποτελεί τα αθλήματα αυτά να είναι δημοφιλή στη χώρα διεξαγωγής και να καθιστούν πιο ελκυστικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter