Ο Βαρβιτσιώτης επικροτεί πυρά από το Λιμενικό σε βάρκες προσφύγων

Ο Βαρβιτσιώτης επικροτεί πυρά από το Λιμενικό σε βάρκες προσφύγων

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με αφορμή τη διαχείριση της επετείου του Πολυτεχνείου.

Όπως μεταδίδει το politik.gr, ο Κ. Βαρβιτσιώτης ούτε λίγο ούτε πολύ επικρότησε τους πυροβολισμούς από την πλευρά του Λιμενικού σε σκάφη τα οποία εισέρχονται παρανόμως στα εθνικά ύδατα της χώρας. Όπως ανέφερε μάλιστα αυτό έχει συμβεί δυο τρεις φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Τον τελευταίο καιρό, το λιμενικό σώμα έχει αντιδράσει σε 2-3 περιπτώσεις διαφορετικά απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει, ακόμη και με χρήση πυρών απέναντι σε σκάφη που μπήκαν παρανόμως στη χώρα. Αυτό δείχνει μία αλλαγή διάθεσης, που προσωπικά με ικανοποιεί», ανέφερε σχετικά.

Επίσης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέκρουσε πρύμναν σε σχέση με το παρελθόν και ουσιαστικά έριξε την ευθύνη στην ΕΕ και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ένωσης.

«Μπορεί η ΕΕ να έχει πάρει ορισμένες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση την οποία δίνει στη χώρα μας, πράγμα το οποίο δε γινόταν στο παρελθόν, από την άλλη όμως, στο πλαίσιο των αποφάσεων έχει διασπαστεί ανάμεσα στις χώρες που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει ένας καταμερισμός των βαρών και στις χώρες που απέχουν από αυτόν τον καταμερισμό τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δε μας ικανοποιεί, αλλά μας προβληματίζει για το μέλλον της Ένωσης. Η αλήθεια είναι ότι οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να απαιτούμε περισσότερη και ουσιαστικότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας», συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter