Βουλή: Διαμαρτυρίες κατά της fast track… εξυγίανσης της ΔΕΗ

Βουλή: Διαμαρτυρίες κατά της fast track… εξυγίανσης της ΔΕΗ

Αναβολή της πρώτης συζήτησης του νομοσχεδίου «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» ζήτησαν από το προεδρείο της αρμόδιας Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 λόγω του επείγοντος χαρακτήρα αλλά και της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής και του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, επισήμανε ότι η πρακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία θίγει τον Κανονισμό της Βουλής, το νόμο για το «Επιτελικό Κράτος» αλλά και τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία διεξάγεται παράλληλα στην Ολομέλεια. Τόνισε δε ότι το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε στη διαβούλευση για δύο μόνο εργάσιμες ημέρες, ενώ έθιξε και το γεγονός ότι κατατέθηκε στη Βουλή σχεδόν μεσάνυχτα Παρασκευής και θα έπρεπε να έχουν περάσει τρεις εργάσιμες για να εισαχθεί στην Επιτροπή της Βουλής. «Κατά την άποψή μας, θίγεται το δημόσιο συμφέρον και χρειάζεται περισσότερος χρόνος συζήτησης» είπε, στηλιτεύοντας τη διαδικασία του επείγοντος. «Τι σας πιέζει και δεν ακολουθείτε διαδικασία καλής νομοθέτησης;» ρώτησε με νόημα τον Κ. Χατζηδάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κρ. Αρσένης εκ μέρους του ΜΕΡΑ25, τονίζοντας πως δεν προκύπτει κάποια αναγκαιότητα για να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης από το προεδρείο της Επιτροπής.

Απαντώντας στην κριτική, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε πως με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου θα αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, παραδεχόμενος παράλληλα ότι η κοινοβουλευτική πρακτική που ακολουθείται συνιστά «ειδικό χειρισμό» προκειμένου να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για «να έχει η ΔΕΗ καινούργια εικόνα και να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter