Δεύτερο δικαστικό χαστούκι στην κυρία Ράικου – Συνεχίζεται η έρευνα για Novartis_Gate

Δεύτερο δικαστικό χαστούκι στην κυρία Ράικου – Συνεχίζεται η έρευνα για Novartis_Gate

Και δεύτερο “χαστούκι” σε Ελένη Ράικου από την εισαγγελέα Εφετών που κλήθηκε να εισηγηθεί σχετικά με το αν η αγωγή κακοδικίας που υπέβαλλε η τέως εισαγγελέας διαφθοράς σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της οδηγεί σε “πάγωμα” των ανακρίσεων για το σκάνδαλο της Novartis.

H Εισαγγελέας Εφετών, Ράνια Σταθέα εισηγήθηκε προς προς το Δικαστικό Συμβούλιο να μην σταματήσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για την Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της Ελένης Ράικου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, η κ.Σταθέα υποστηρίζει στην πρόταση της ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση των εισαγγελέων διαφθοράς , καθώς και ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Η κ. Σταθέα επισημαίνει μάλιστα πως για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης η έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή.

Τον τελευταίο λόγο πάντως επί του θέματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα αποφανθεί σχετικά με βούλευμά του.

Η προσφυγή

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κ.Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη .

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για την διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis στο σκέλος που αφορά σε χρηματισμό γιατρών για την προώθηση προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ . 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter