Δολοφονία Φλόιντ: Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών του αστυνομικού ξεσπά – «Ήταν ένας κόπανος»

Δολοφονία Φλόιντ: Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών του αστυνομικού ξεσπά – «Ήταν ένας κόπανος»

Ο πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών του Ντέρεκ Σόβιν αναγνώρισε τον άλλοτε μαθητή του, βλέποντας το βίντεο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού, Τζόρτζ Φλόιντ.

«Είναι αδιανόητο ότι δεν ήξερε τι είδους ζημιά προκαλούσε ή θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο Αντρέ Μπαλιάν, εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον πρώην αστυνομικό που ευθύνεται για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ.

«Ήταν ένας κόπανος που καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια και αγριοκοίταζε τους ανθρώπους γύρω του», σημείωσε Ο εκπαιδευτής της ένωσης Southern Praying Mantis Kung Fu της Μινεσότα, στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Ντέρεκ Σόβιν.

«Υπήρχε πρόβλημα στην ανίχνευση των διαταραχών»

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Μπούτσερ, ειδικό σε ψυχολογικές εξετάσεις για επίδοξους αστυνομικούς, όποιος είναι ικανός για τέτοια βία δεν θα έπρεπε ποτέ να προσληφθεί.

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα άτομο που φέρεται να έχει εξεταστεί για προβλήματα ψυχικής υγείας θα μπορούσε να διαπράξει παρόμοια σωματική βία εναντίον ενός άλλου ατόμου», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

«Είναι σαφέστατο ότι υπήρχε πρόβλημα στην ανίχνευση των διαταραχών της προσωπικότητας που προήλθαν από τη συμπεριφορά του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter