Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποιους δείχνουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Τα όπλα, τα παράνομα κέρδη και οι επιθέσεις

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποιους δείχνουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Τα όπλα, τα παράνομα κέρδη και οι επιθέσεις

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες κλειδιά με τις κωδικές ονομασίες «67B» «67ΣΤ» και «67Ε» περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τι συνέβη την μοιραία νύχτα της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και την δράση των ηγετικών μελών των οργανωμένων οπαδών, τα επεισόδια που μπορούν να προκαλέσουν ή και να σταματήσουν απλά με ένα νόημα και φυσικά τα οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν από τις διάφορες συναλλαγές που έκαναν.

Ο μάρτυρας κλειδί με την ονομασία «67Β» περιγράφει για αυτούς που ξεχωρίζουν στις κερκίδες του Ολυμπιακού, τους «μεγάλους» όπως τους αποκαλούν λέγοντας: «Τους βλέπουμε όλους μαζί να κάθονται κάτω, δηλαδή σε χώρο που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές αλλά μόνο σε διαπιστευμένα πρόσωπα, και αυτοί έχουν καρτελάκι. Επίσης κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχονται σε όποια θύρα θέλουν στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρονται στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς δίνουν και εντολές στον οργανωτή που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα».

Ποιος κάνει κουμάντο

Για τον φερόμενο ως αρχηγό καταθέτει πως «αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον…».

Για άλλα περιστατικά βίας ο «67Β» περιγράφει πως «το 2019 οπαδοί του Ολυμπιακού που ανήκουν στη… επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν μία κοπέλα οπαδό του Παναθηναϊκού…» ενώ παρακάτω για άλλο αγώνα λέει: «ακόμη είδα ότι πριν τον αγώνα εξωτερικά του γηπέδου και συγκεκριμένα έξω από τη θύρα 5 ο…, χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού, που συνόδευε δύο-τρία παιδάκια και βρισκόταν έξω από το μπουγατσοπωλείο. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε, πήγε και τον χτύπησε»

Με ποιους τρόπους κερδίζουν χρήματα

Ο μάρτυρας «67Β» εξηγεί πως κερδίζουν χρήματα από την πώληση εισιτηρίων που έχουν στην κατοχή τους «τα οποία πωλούν πριν τους αγώνες με καπέλο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη ζήτηση που υπάρχει. Στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης έχω δει τον… να έχει πακέτο εισιτηρίων και να το δίνει σε δικά του άτομα για να τα πουλήσουν με αυτόν τον τρόπο που σας ανέφερα».

Ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας «67ΣΤ» μιλάει για τρία άτομα, οι οποίοι και φαίνεται πως βρίσκονται πάντα επί ποδός. «Είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα, συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για τη οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ, όσο και για μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί, είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Ο τρίτος μάρτυρας, ο «67Ε» για δύο από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη λέει: «τους έχω δει με τα μάτια μου να έχουν όπλο-πιστόλι με τα οποία μάλιστα έριχναν ευθείες βολές στον αέρα, προς τη θάλασσα, εξωτερικά του γηπέδου Σ.Ε.Φ. κατά τη διάρκεια αγώνα» ενώ περιγράφει πως ένας εξ αυτών «τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο, παίρνει χρήματα από όλους τους πάγκους-καντίνες (περίπου 20) με τα σουβλάκια και τα σάντουιτς που υπάρχουν σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο του Σ.Ε.Φ.. Έχω δει με τα μάτια μου να στέλνει “ΜΙΚΡΟΥΣ” να σπάνε τους πάγκους σε περίπτωση που δεν έδιναν τα χρήματα που ζητούσε ή να τους αναγκάζει να μαζέψουν τους πάγκους και να φύγουν. Συγκεκριμένα παίρνει τουλάχιστον είκοσι ευρώ (20) από κάθε πάγκο. Παλιότερα πήγαινε ο ίδιος και έπαιρνε τα χρήματα αλλά πλέον στέλνει τους “ΜΙΚΡΟΥΣ” να εισπράξουν το ποσό, το οποίο στη συνέχεια του το δίνουν και αυτός τους ανταμείβει με ένα μικρό χαρτζιλίκι».

Ποιοι είναι οι «μεγάλοι» που κάνουν κουμάντο

Ο μάρτυρας «67Ε» εξηγεί πώς δρουν μέσα στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών οι ονομαζόμενοι ως «μεγάλοι». «Λέγοντας «ΜΕΓΑΛΟΙ» εννοώ άτομα ηλικίας πάνω από 25 χρονών που ασχολούνται ενεργά με την Θύρα 7 παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, την μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα πεσίματα σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε Αστυνομικούς. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι οι ναυτικές φωτοβολίδες και τα καπνογόνο είναι όλα ληγμένα. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως από…» και αναφέρει δύο συγκεκριμένα άτομα.

Πέρα από τους «μεγάλους» υπάρχουν και οι «μικροί» που όπως εξηγεί ο «67Ε» είναι «άτομα ηλικίας από16 ετών έως 24 περίπου που εντάχθηκαν πρόσφατα στην Θύρα 7 και τους οποίους χρησιμοποιούν οι «ΜΕΓΑΛΟI» για να μπορέσουν να έχουν αριθμητική υπεροχή όταν θα πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους».

Η δράση τους όμως δεν σταματά εδώ. «Η ηγετική ομάδα παίρνει προσκλήσεις εισόδου στη θύρα 7 από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τις μοιράζει στους ΜΙΚΡΟΥΣ για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο. Εάν κάποιες τους περισσέψουν τις δίνουν και σε μέλη συνδέσμων που δεν είναι ενταγμένοι στα γκρουπ τους. Επίσης, παίρνουν και εισιτήρια τα οποία τα πουλάνε έξω από το γήπεδο με καπέλο σε απλούς φίλαθλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν καταφέρει να βρούνε εισιτήριο, με σκοπό προσωπικό κέρδος. Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από τη τσέπη ένα μάτσο πενηντάρικα, πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθάει και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι «ΜΕΓΑΛΟΙ», τις οποίες προμηθεύονται από την διοίκηση του Ολυμπιακού, που τους δίνει τη δυνατότητα ανενόχλητοι να κυκλοφορούν τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων».

«Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το δέος και τον σεβασμό που νιώθουν οι “ΜΙΚΡΟΙ” για τους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ” αρκούν για να υποτάσσονται σε όλες τους τις εντολές. Δηλαδή όταν τους καλούν για πεσίματα σε αντίπαλους οπαδούς ή σε Αστυνομικούς μαζεύονται, κυρίως βραδινές ώρες, καθώς και για άλλου είδους παρανομίες, όπως προστασίες και ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας θυμάτων Τεμπών απαντά στην στη Βίκυ Φλέσσα: «Εγώ δεν σκότωσα κανέναν»

Όταν ο Καλλιάνος έλεγε πως «αν υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, θα υπάρχει λόγος» και δεν πήγαινε να δει τον πατέρα του (Video)

Μαρίνα Σάττι: Από την Μάντισσα… στο Ζάρι – Η συμμετοχή στην Eurovision και τα δάκρυα για τον πατέρα της (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter