Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας: Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί (Video)

Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας: Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί (Video)

Με απόφαση της Αστυνομίας έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας για όλα τα οχήματα από το ύψος των Αφιδνών και για τα δύο ρεύματα.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στα δύο ρεύματα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που έχουν αναπτυχθεί στο οδικό δίκτυο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός»

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Νέα Οδός» σημειώνοντας ότι «για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα».

Η εταιρεία παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Ουρές χιλιομέτρων 

Κατά μήκος όλης της Εθνικής Οδού παρατηρούνται διάσπαρτες ουρές χιλιομέτρων και ακινητοποιημένα οχήματα. 

Το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στο ύψος της Μαλακάσας όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί εδώ και πάνω από δύο ώρες. 

Οι οδηγοί μάλιστα σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες. 

https://twitter.com/jennytsoupar/status/1211656708109541377

Την ίδια ώρα κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστικέ για εγκλωβισμένους οδηγούς τόσο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όσο και στα Δερβενοχώρια. 

Όπως αναφέρεται τα Πυροσβεστικά είναι καθ’ οδόν και προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο. 


Ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά 

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση. 

Δείτε το βίντεο νωρίτερα από την περιοχή Κάστρο-Μαρτίνο:

Στη Λαμία, στον Περιφερειακό Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ περιμένουν καρτερικά εκατοντάδες επιβάτες λεωφορείων ΚΤΕΛ, ανάμεσά τους και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω του χιονιά.



Δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά λέει ο αντιπεριφερειάρχης

«Δεν έχουμε ούτε ένα αποκλεισμένο χωριό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτά όλα τα δίκτυα», υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως η ίδια σημειώνει «καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση η οποία ταλαιπωρεί ορισμένες περιοχές από χθες».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Παπαθωμά, «από χθες το απόγευμα όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς, μηχανήματα των δήμων μαζί με μισθωμένα ιδιωτικά μηχανήματα δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό».

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η επέλαση της «Ζηνοβίας»: Χαμηλές θερμοκρασίες χιόνια και παγετός

Διαβάστε επίσης: «Ζηνοβία»: Πού υπάρχουν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, ο κ. Καρακάτζας τονίζει πως «χιονίζει ακατάπαυστα στα κεντρικά και στα βόρεια του νησιού, ενώ το χιόνι σε ορεινά χωριά φτάνει και το ενάμισι μέτρο. Εργάζονται ήδη από την νύχτα μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα δίδοντας μια πραγματική μάχη και περιμένουν να υπάρξει μια μικρή ύφεση για να μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στα χωριά».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ακόμη ότι τις τελευταίες δύο ώρες υπάρχει πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως επίσης υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα στα χωριά πάνω από την Σπερχειάδα και στην ορεινή δυτική Φωκίδα και σε χωριά της Βοιωτίας.

«Ισχυρή χιονόπτωση σχεδόν σε όλο τον νομό. Επιχειρούμε. Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πάνω από 10 χωριά στη Βοιωτία τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και στην περιοχή του Δήμου Αλιάρτου, καθώς μέχρι τώρα οι οποιεσδήποτε προσπάθειες αποκατάστασης δεν έχουν αποδώσει.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter