ΕΛΑΣ: Εντόπισε δύο νέες φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή «προϊόντος» αξίας 1 εκατ. ευρώ

ΕΛΑΣ: Εντόπισε δύο νέες φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή «προϊόντος» αξίας 1 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Ελλάδα και το Βέλγιο (οδικώς) εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας, έπειτα από επιχείρηση στη Φθιώτιδα, οκτώ άτομα, ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν δύο φυτείες με περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε χθες ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Οσον αφορά την επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σημείωσε: «Αποδομήσαμε μία καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, συλλαμβάνοντας οκτώ μέλη της και ταυτοποιώντας ακόμη τρία, τα οποία είχαν αναπτύξει διεθνή εγκληματική δράση διακινώντας ναρκωτικά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο Βέλγιο. Επίσης, κατασχέσαμε περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατες περιοχές της Φθιώτιδας, λίγες μόνο μέρες πριν τη συγκομιδή τους».

Επίσης, τόνισε ότι «οι δράστες διακίνησαν το τελευταίο έτος δεκάδες κιλά κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλο περιουσιακό όφελος, ενώ από την επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης που θα προερχόταν από την καλλιέργεια των 1.800 δενδρυλλίων, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».

«Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας» επισήμανε ο Κ. Στεφανόπουλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter