Ενσταντανέ με νόημα

Ενσταντανέ με νόημα

Άστραψε και βρόντηξε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν… τα βρόντηξε. Επέλεξε μια πολιτική στάση που επιβεβαιώνει ότι διαφωνεί με την ηγεσία, δεν παίζει με τον (έτερο διαφωνούντα) Παύλο Γερουλάνο, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει παρών στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας.

Eως τότε ο Ν. Ανδρουλάκης θα δείξει ότι ξέρει να περιμένει και θα κάνει ασκήσεις ενωτικού πνεύματος.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συμμετάσχει σε ένα ενσταντανέ που μπορεί να σηματοδοτεί πολλά – διότι, όπως έχει πει ο Μιτεράν, πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Η φωτογραφία μπορεί να προσωποποιεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον: στη μέση ήταν ο Κώστας Λαλιώτης, δεξιά του η Φώφη Γεννηματά και αριστερά του ο Ν. Ανδρουλάκης. Μπορεί επίσης στη σημερινή εσωκομματική γεωγραφία του ΠΑΣΟΚ να σηματοδοτεί το κέντρο, τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Μετά το συνέδριο ο Ν.

Ανδρουλάκης επέστρεψε στα γρήγορα στις Βρυξέλλες και έπιασε δουλειά. Κατέθεσε ερώτηση για τον «Γηρυόνη» και έβαλε στο μικροσκόπιο τις δυνατότητες για χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων στην Κινέτα και την αποζημίωση των πληγέντων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο…

Λεωφόρος Στάλινγκραντ

Παράσταση δίνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος είναι υπόδικος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Το τελευταίο του «κατόρθωμα» ήταν ότι εγκάλεσε την Κομισιόν επειδή επέτρεψε στο ΚΚΕ να πραγματοποιήσει στο Ευρωκοινοβούλιο εκδήλωση με θέμα «Η αλήθεια για τον σοσιαλισμό και ο αντικομμουνισμός της ΕΕ». Πάντως αυτήν τη φορά ο Γ. Λαγός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Τα καλύτερο που έχει κάνει ως τώρα ήταν πως πριν από λίγο καιρό ανακάλυψε ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει λεωφόρος Στάλινγκραντ και ζητούσε τη μετονομασία της…

Τι δεν ψηφίζει ο Κ. Καραμανλής

Ακούω όλο και πιο καθαρά μια φωνή που λέει ότι ο Κώστας Καραμανλής όχι απλώς δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Μαρία Δαμανάκη –που κάποια στιγμή ακούστηκε, ίσως για να καεί–, αλλά σε τέτοιο ενδεχόμενο θα παραβιάσει τον κανόνα του να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά του κόμματος. Όπως έλεγε κομματικό στέλεχος σε τέτοια περίπτωση «θα τα κάνει λαμπόγυαλο…». Φυσικά το βέτο δεν περιορίζεται στη Μ. Δαμανάκη. Αφορά και άλλα πρόσωπα του κεντροαριστερού και εκσυγχρονιστικού χώρου, με τα οποία είχε συγκρουστεί στο παρελθόν και δεν θέλει να δει να δικαιώνονται μέσα από τη δική του παράταξη.

Να τον προσέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώην πρωθυπουργό γιατί, παρότι δεν θα μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ, όπως του ζητούσαν οι δικοί του, έχει προγραμματισμένες ομιλίες σε ελληνικό ακροατήριο. Δύο τον αριθμό.

Ζυμώνει τη συμμαχία της Αριστεράς

Παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Κοτζιάς. Και τις σχολιάζει προσέχοντας να μην κατηγορηθεί για εισπήδηση: είναι «κάτι το πρωτοφανές σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αποτελεί επιβολή γραφειοκρατικών μηχανισμών επί της δημοκρατίας» είπε η ΠΓ του Πράττω αναφερόμενη στο ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε με διορισμένους συνέδρους. Τώρα αν η οπτική του Πράττω σας θυμίζει την οπτική του Παύλου Γερουλάνου για τα τεκταινόμενα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα σας αδικήσω. Μετά τις εκλογές οι σχέσεις Γερουλάνου – Κοτζιά είναι στο καλύτερό τους σημείο!

Όλα πάντως θα κριθούν αν ο Ν. Κοτζιάς πείσει κάποια στιγμή τον Π. Γερουλάνο για την ανάγκη να υπάρξει μια «μεγάλη συμμαχία της Αριστεράς».

Κουίζ: Αν είσαι διοικητής στρατοπέδου στα χρόνια του μνημονίου και ιδιωτικοποιείς το ΚΨΜ με αποτέλεσμα να «απογειωθεί» το κόστος των προϊόντων για τους φαντάρους, τι κερδίζεις; Μια θέση διοικητή νοσοκομείου στη γενέτειρά σου!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter