Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Ποια χωριά «ντύθηκαν» στα λευκά (Video – Photos)

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια  – Ποια χωριά «ντύθηκαν» στα λευκά (Video – Photos)

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και… χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα με το χειμώνα να αρχίζει σταδιακά να κάνει την εμφάνισή του.

Ήδη σε πολλά ορεινά χωριά τα πρώτα χιόνια έπεσαν και έχουν ντυθεί στα «λευκά»

Ισχυρή χιονόπτωση στoν Παρνασσό

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την έλευση του χειμώνα.

Αρκετοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές είδαν τα πρώτα χιόνια και κατέγραψαν όμορφες εικόνες με τα κινητά τους.

Τα πρώτα χιόνια σε Τρίκαλα και Γιάννενα

Τα πρώτα χιόνια εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί επίσης σε Τρίκαλα και Ιωάννινα. 

Ο χειμώνας άργησε λίγο αλλά μέσα Νοέμβρη και για πρώτη φορά φέτος «ντύθηκε στα λευκά» η κορυφή του όρους Μιτσικέλι στα βορειοαναταολικά της πόλης των Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1.810 μ. ενώ οι κάτοικοι του στο Χαλίκι Ασπροποτάμου Τρικάλων ξύπνησαν στην πρώτη «λευκή ημέρα» του χρόνου.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται επίσης στο χιονοδρομικό κέντρο 4 χλμ από το Μέτσοβο στη θέση Προφήτης Ηλίας καθώς και στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο άνω των 1300 μέτρων. 

Στα Τρίκαλα το πρώτο χιόνι άρχισε να πέφτει τα ξημερώματα σε ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων.

Το trikalola.gr πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ και κατέγραψεεικόνες από τα Περτουλιώτικα λιβάδια και το χιονοδρομικό κέντρο, όπου αυτή τη στιγμή σημειώνεται πυκνή ψιλή χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία είναι στους μηδέν έως +1 βαθμού Κελσίου, ενώ στα πρδινά που σημειώνονται βροχοπτώσεις είναι στους 6 βαθμούς.

Το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ανοιχτό αλλά με την πυκνή χιονόπτωση που σημειώνεται θα υπάρξουν γρήγορα προβλήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα λευκά τα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας 

Λευκοντυμένο είναι και το Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης, το οποίο «καλωσόρισε» το χιονιά κοντά στα 1.000 μέτρα των Βαρδουσίων.

Δείτε φωτογραφίες από το ορεινό χωριό και από τον δρόμο στο χιονοδρομικό που δημοσιεύει το lamiareport:

H Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας και o αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, ενημερώνει ότι όλο το πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο παραμένει χωρίς προβλήματα και οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε υψόμετρα γύρω και πάνω από τα 1.000 μέτρα, καιρός που θα επαναληφθεί και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων, υπάρχουν σε ετοιμότητα σταθμοί με μηχανήματα και αλάτι για την ΕΟ Λαμίας – Δομοκού στη θέση “16”, Λαμίας – Ιτέας στον Μπράλο και στο “51”, Λαμίας – Καρπενησίου στον Τυμφρηστό και στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στο Πολύδροσο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter