Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Δημάκης

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Δημάκης

Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης που είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας. 

Για την επιστροφή του στο κατάστημα του Κορυδαλλού έτσι ώστε να συνεχίσει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 13.000 υπογραφές στο ιντερντετικό ψήφισμα του avaaz .

Διαβάστε επίσης: Η εκδικητική μεταγωγή του Β. Δημάκη – Πάνω από 9.000 υπογραφές για την επιστροφή του στον Κορυδαλλό

«Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου! Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει», έγραψε στο Facebook ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

«Δεν αποδεχτήκαμε την “προφορική δέσμευση”, δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει χωρίς απόφαση Συμβουλίου. Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου!

…Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη, Θανάση Καμπαγιάννη, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει”…»

https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/posts/10220237416658350?__xts__%5B0%5D=68.ARBYe_Zxyu77kG5zFfXjUvmEPdqxFefusPHjU1TMb6rwTyb0unNfYIeELVDOYP1RkPmAF5Kew4cHT0HR2X_LRgQqBCFip2ZjnG98zNCs-pnojp1T2i8M4Av6UzuxT2hk8bXG70sKZamHDp2fGhR_sSmmgQ1Lcgc7ijYXgzuMaYbWyoCo2bpq0IK4ouumX4PFZJv7tC6xP9Ix-ll38S-jk3Z6-u6y2K2zxY0ozKj-r_UXAH8e3Q38WfZDcRsUOkP6UWTXzV19SzKcVgbmXdLgBdjH1u17j9GcnO285wO-SrnQ3HosbYkieingDNXBAEkTqjZ7eA07-mZUHpc&__tn__=-R

ΕΕΔΑ: «Χαιρετίζουμε την ανάκληση της μεταγωγής του Βασίλη Δημάκη»

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) χαιρετίζει την σημερινή ανάκληση της μεταγωγής του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, για την οποία μεταγωγή του είχε, κατόπιν σχετικής απόφασης στη χτεσινή της Ολομέλεια, υιοθετήσει την παρακάτω δήλωση:

«Η ΕΕΔΑ, το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας για θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έχει μεταξύ των κατά τον νόμο αρμοδιοτήτων της τη συνεχή επισήμανση σε όλα τα όργανα της Πολιτείας της ανάγκης αποτελεσματικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων που σχετίζονται με το καθεστώς των δικαιωμάτων αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους σχετικούς κινδύνους παραβίασης που ελλοχεύουν, και προπαντός την παροχή συμβουλών προς την ελληνική Πολιτεία για τη χάραξη σωστής κεντρικής πολιτικής για θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η ΕΕΔΑ εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την πορεία της υγείας του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη. Ο κ. Δημάκης, φέρεται να έχει μεταταγεί σε άλλη φυλακή ως αποτέλεσμα διαμαρτυρίας για την μη αποσυμφόρηση των φυλακών κατά την διάρκεια της πανδημίας και χωρίς να έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει την παρακολούθηση των μαθημάτων του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί εκτενέστερα επί του ζητήματος των συνθηκών κράτησης, ιδίως σε σχέση με τον παρατηρούμενο υπερπληθυσμό στις φυλακές και τα μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης που οφείλει η Πολιτεία να λάβει σε σχέση με τον Covid-19, η ΕΕΔΑ καλεί την Ελληνική Πολιτεία, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή του κράτους δικαίου, να μεριμνήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση του Βασίλη Δημάκη στην πανεπιστημιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα όσο το δυνατόν συντομότερα, δεδομένου ότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter