Έρχεται Προανακριτική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Έρχεται Προανακριτική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία, με τον κοινοβουλευτικό χειρισμό για το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis να αποτελεί τον οδικό χάρτη της πλειοψηφίας.

Στο επίκεντρο τα πεπραγμένα των Μ. Βορίδη – Α. Λοβέρδου, Ά. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά και Δ. Αβραμόπουλου για τα σκάνδαλα «Ντυνάν», ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις και φαρμακευτική δαπάνη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή θεωρείται ολοκληρωμένο και αναμένεται τις επόμενες μέρες να διανεμηθεί στα κόμματα.

Το προεδρείο προσανατολίζεται σε τέσσερις ακόμα συνεδριάσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα αντιστοιχούν στις τέσσερις κύριες θεματικές με τις οποίες καταπιάστηκε η Εξεταστική.

Στις 6 ή 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση επί των συμπερασμάτων για τη διερεύνηση του σκανδάλου της εκχώρησης του «Ερρίκος Ντυνάν» σε θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς.

Στις 13 του ίδιου μήνα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τις αρθροσκοπήσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Δύο μέρες αργότερα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση που θα αφορά το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στις 20 Νοεμβρίου η αυλαία της Εξεταστικής θα πέσει με το ζήτημα του φαρμάκου.

Στις 21 Νοεμβρίου το τελικό πόρισμα θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Τα δύο σενάρια

Αφότου ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες και με δεδομένη τη βούληση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία θα κληθεί να αποφασίσει την ενεργοποίηση ενός εκ των δύο κύριων σεναρίων:

Είτε να αποστείλει το πόρισμα στην αρμόδια Εισαγγελία και να περιμένει τον σχηματισμό δικογραφιών που θα επιστρέψουν αμελλητί στη Βουλή για να προχωρήσει σε μία σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα περιλαμβάνει όλο το πλέγμα των τεσσάρων σκανδάλων.

Είτε να προχωρήσει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα που έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία. Στην περίπτωση αυτή, το σκάνδαλο για το οποίο έχει σχηματισθεί δικογραφία είναι οι 23 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και η οποία είναι αποτέλεσμα του πορίσματος της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο πόρισμα της πλειοψηφίας περιγράφεται σειρά αδικημάτων κατά πρώην πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Υγείας, με κάποια εξ αυτών να αναμένεται να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Μάλιστα, θα περιγράφονται αδικήματα που ακολούθησαν ακόμα και μετά τη λήξη της θητείας κάποιων υπουργών, ενώ θα ζητείται και η περαιτέρω διερεύνηση για την ύπαρξη τυχόν άλλων αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter